跳至

首頁

尾頁

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 貓狗褓姆 爸B勳章 BK Milk勳章

有無新任媽媽屋企都有狗狗?

有無新任媽媽屋企都有狗狗?

你地打算坐月個陣會唔會搬走自己/狗狗?
我呀媽驚BB敏感, 話要我同BB搬去佢屋企坐月
但係我唔捨得唔見到佢地呀:-(

(ps.並不贊成一有左就比左隻狗人, 做個不負責任的狗主)

大宅

2019勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Re: 有無新任媽媽屋企都有狗狗?

我屋企都有隻十一歲幾

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 貓狗褓姆 爸B勳章 BK Milk勳章

[quote]
caroleesw 寫道:
我屋企都有隻十一歲幾

大宅

2019勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

[quote]
豆豆B媽 寫道:
[quote]
caroleesw 寫道:
我屋企都有隻十一歲幾

大宅

hi,我唔止屋企有2隻狗,連鋪頭都有狗,因為我開寵物店架,haha!問過醫生佢話狗都冇問題,但係貓就唔好啦,貓d大小便有菌呀!我會戴口罩呀!

洋房

我家都有狗2隻都係松鼠狗, 仲有一隻老貓
有人講貓係比較dirty, 不過家貓都唔污糟得去邊啦
大小便就由家人去處理, 宜家亦唔會鍚佢地 (真係鍚鍚個d)
因為佢地會舐pat pat嘛, 唔想同佢地pat pat間接kiss

到bb出世, 就會close左bb房門, 如有需要就買部空氣淨化機
其實都只係驚bb無鼻毛而吸左d動物毛就麻煩je

到bb大個就唔會有問題啦

男爵府

幾時會生鼻毛呀?

子爵府

2019勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章

豆豆B媽:

我有兩隻金毛,我個仔宜家20個月大(有輕微鼻敏感),o係馱佢到佢出世前,佢地同我瞓埋一間房添,到我生左bb出院時,我就將佢地寄養o係我姑仔度(因佢地本身都有養,同埋我地住好近),我日日都會過去探佢地同同佢地玩,當我個仔識行時,我都比個仔同佢地玩,摸下佢地,個仔依家識叫晒d狗仔既名喇,仲叫佢地sit,我想佢地相處多d,因我會等個仔大小小,接返佢地返黎住.

但我宜家又有左第2胎,要遲d至可以,不過我都係日日keep住去探佢地同同佢地玩,其實之前我老公提出比一隻人地收養(因佢個friend好like我其中一隻),我考慮左好耐,都係唔捨得.我知佢寧願等我接番佢,好過唔要佢.

我覺得只要馱緊時,小心d,唔好比狗仔撞到個肚,無問題喎.

男爵府

cookiegg 你就好啦. 有住得近又信得過既親人可以幫你寄養. 我地就無啦. 不過係驚BB d 鼻毛未生個陣, d 狗毛會對佢個肺有影響嗟.
好彩我個兩隻係屬於唔係點甩毛既狗種.

複式洋房

我現16w,我都有5隻1大4細,其實注意清潔就可以!

洋房

有左bb 3個月, 3隻中形狗......都冇問題!!

複式洋房

我都有一隻狗........一定唔會唔要佢,不過而家無抱佢囉,
怕佢唔小心一腳伸落肚到 ^_^
而家成日同佢講定先,佢係家姐,遲D baby 番來,唔好吠佢囉,
坐月我唔擔心,我

大宅

好媽媽勳章

我冇狗狗, 不過有7隻貓
E生都話無問題, 最緊要佢地乾淨有杜蟲杜虱
而家D貓貓大小便都係老公處理, 主要係因為我彎腰好辛苦

男爵府

原文章由 applekcbaby 於 07-7-26 10:21 發表
我都有一隻狗........一定唔會唔要佢,不過而家無抱佢囉,
怕佢唔小心一腳伸落肚到 ^_^
而家成日同佢講定先,佢係家姐,遲D baby 番來,唔好吠佢囉,
坐月我唔擔心,我

聴到大家既意見,個心都安楽d。 我有一隻金毛尋回犬。:mrgreen:

(我係0803個邊d人泥架!...hehe )
[img]http://www.magicalkingdoms.com/timers/tickers

首頁

尾頁

跳至