懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

陪月勳章

關於陪月問題

我的預產期在11月,今次係第一胎,現在正為請陪月的事情而煩惱,請問各位有經驗嘅媽咪可唔可以俾d tips我呢?eg搵agent幫手or請freelance, interview嘅時候問d"mud"嘢問題先知個陪月有冇料定係吹水.

大宅

Re: 關於陪月問題

搵agent果D一樣會吹水

洋房

咩都係假! 最緊要有用過佢嘅Mami推介!

你問佢,實吹到天下無敵嗰喎!

唔信agent! 尤其係話換到啱為止個啲, 嘩!咁即係話呢個agent旗下嘅陪月預你要換幾次架啦!

大宅

陪月勳章

要同老公一齊interview個陪月, 可以問下佢以前做陪月既經驗, 問下佢如果自己餵人奶定奶粉好, 順產同開刀又食d咩好 ...有d陪月會有以前請過佢d媽咪既推薦信, 我都有寫推薦信俾我個陪月呀, 或者睇下佢同以前d bb影既相, 都可以多個參考下既, 同埋合眼緣lor ...
我會信freelance, 因為我聽人講, 好多出名既陪月都好多媽咪用完之後介紹job俾佢地, 無時間幫agent公司做啦, freelance佢地唔駛拆佣嘛!

King Kong 全職爸媽大作戰https://www.facebook.com/kingkongmamadaddy
逢星期二在親子王國BK MILK分享我們家的故事!

大宅

醒目開學勳章 陪月勳章

大宅

醒目開學勳章 陪月勳章

最緊要約佢見下面interview,睇下佢醒唔醒arm唔arm channel, 問佢多d湊B問題,ok ga最好上埋你屋企搵d野考下佢,又可以睇下佢advise你有咩要準備!!

係ah!! 好多好ga都係一個傳一個,唔洗搵agent!!
我有個用個可以pm你,自己問下佢有冇期!!

男爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 畀面勳章

我正在搵陪月, 可send 資料或介紹給我嗎? 因第一胎, 其實唔係好識考佢地湊B/補身問題.
[email protected]
謝謝!

子爵府

我初初無經驗,請了一個剩係識煮飯幫我補身,湊bb唔係好掂,因妳搵陪月主要湊bb,bb喊的話都可以幫吓手,我喺第一個月好慘,bb成日喊叫肚餓,個陪月一味話未夠鍾唔俾食,bb喊我又喊,反而陪月走咗,我同老公鬆晒囉

大宅

ahnew, siukao
已經pm左陪月既資料比你喇,
請check pm啦,希望幫到你地~!~!

子爵府

fannyman07 寫道:

我妹妹10月生,可介紹倍月嗎?
thanks

大宅

blythe
已經pm左d資料比你喇,
pls check pm la,
希望幫到你妹妹~!
blythe 寫道:
[quote]
fannyman07 寫道:

我妹妹10月生,可介紹倍月嗎?
thanks[/quote]

首頁

尾頁

跳至