跳至

首頁

尾頁

男爵府

天水圍銀座馬會門口~~

琴日行過...見到有個女人(成4,50歲架喇)推住一架BB車啦..去到馬會門口...佢竟然就咁放個BB係門口...自己行入去馬會啵....個BB成歲幾架喇...架車又會安全帶..但有條繩(COOL)住BB條腰(但係冇咩作用)...個BB企起身跟住係架車度係咁跳.....幾驚佢反車呀...之後果D人話果個女飲成日都係咁架啵...又唔用安全帶...唔驚個BB跌咁樣~~~

嘩...我見到個BB真係有D驚呀...佢係咁跳係咁跳~~架車就係咁郁...都唔明點解可以就咁放個BB係門口~~唔驚佢比人捉左去既咩...唔驚佢反車既咩~~

禁止發言

Re: 天水圍銀座馬會門口~~

男爵府

哈哈~~咁都比你知道~~哈哈~~
我有行埋小小囉...因為真係好驚個BB會跳跳下跌左落黎呀..果個唔知係佢亞婆定係亞麻黎架~~

男爵府

上星期日我帶左仔仔去元朗冒險樂園玩.......
又見到D依D事發生啵~~~
果個BB好細個...都係岩岩學行...行得都OK既...
個BB係度行黎行去...起碼超過左5分中..冇人理佢架....我頂唔順喇...同果度D職員講啦...個BB行左上去果個保齡球既球道上面呀...幾危險呀...仆一仆都幾係野呀....之後唔知點樣啦個亞媽抱返個仔....轉頭一陣...個BB又自己一個行返返黎...
周圍D人都係度話個點解BB冇人理既~~
哈哈哈~~到我地玩完走既時候....哈哈~~比我見到樣野...
原來個B既BA MA係度玩緊....自己2個係度玩...個仔唔理~

大宅

其實我有時都見到這情況~冒險樂園是最常見的~~~因大人照住自己玩~由得小朋友自己行黎行去~~好在我唔係咁~~~哈哈~~~~所以有時有d人話唔見左小朋友~又話唔關自己事~~ 唉~

男爵府

軒軒媽媽
果個BB睇落都唔夠歲半呀...行路都唔係太穩架~~

禁止訪問

2019新春慶豚圓 2019勳章

複式洋房

你地見到果d小朋友都好彩係o係安全地方,我係天華邨過天頌苑條馬路,見過有媽媽自己行後面,由小朋友自己o係前面過馬路,當時仲係紅公仔,好彩無車,唔係真係不堪設想。

複式洋房

我覺得我地呢一區都有好多呢d情況發生,有d細細個已經俾佢自己一個人落街玩,所以如果俾我見到呢個情況我一d都唔覺得出奇,但我都會係側邊都睇實個b

男爵府

2019勳章

唔只 NT 係咁, KLN 都有呢啲人!!!
:wave:  :wave:

禁止發言

首頁

尾頁

跳至