跳至
[2007年] 日頭要人抱

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

日頭要人抱

我阿囡日頭一定要人抱,一放底就喊,我仲有一個星期就返工,99下午又要主飯,有冇方法改善呀?

大宅

Re: 日頭要人抱

試下同佢玩下啦..
我阿仔都係.. 放低佢一係床仔.. 開左個轉轉俾佢..
可以頂到一陣.. 不過要佢見到個轉轉..
如果佢喊到closed jor eyes 就唔得啦..

男爵府

我個仔之前都係成日要人抱架,你有見過我開post就知....我抱佢抱到隻手痛,而家我專登買左張搖椅,就算佢點喊都擺佢係張椅度,只要佢而家喊,我就郁一郁佢,再唔得就加多個奶咀~依個方法對於我黎講好work架~我而家除左要餵奶果陣要抱佢,其餘時間都好free

大宅

想問下果陣你由阿仔喊左幾耐唔抱佢.. 佢先唔喊a?

卡兒 寫道:
我個仔之前都係成日要人抱架,你有見過我開post就知....我抱佢抱到隻手痛,而家我專登買左張搖椅,就算佢點喊都擺佢係張椅度,只要佢而家喊,我就郁一郁佢,再唔得就加多個奶咀~依個方法對於我黎講好work架~我而家除左要餵奶果陣要抱佢,其餘時間都好free

大宅

我個仔都係咁架... 仲衰到日頭一定要人抱先至瞓得著. 一放落床仔度就喊. 我同佢婆婆咪日頭輪流抱佢囉.. 我隻手痛到撐唔起, 拎唔到重嘢.
但係今日又好好喎, 可以自己瞓一陣.
我諗最主要係佢家下大個咗囉..
大家唔好覺得抱佢太多唔好啊, 有多d身體接觸, 佢會有多d安全感. 不過, 我地就困身d, 我連洗頭時間都冇 :evil: :evil: :evil:

民房

搖搖椅真係好好用。我個bb日頭會坐好耐都唔嘈,有時仲會在搖搖椅瞓著。唔駛抱到手痛,bb又可以在在搖搖椅上同我哋玩......good!!

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我都試過放佢落車仔搖佢,但都係得5-10分鐘靜落黎,之後又再喊過。 :tongue:

男爵府

superstupid :

初初擺個仔落搖椅度,佢喊太約半-1個鐘到啦,過程係一路慢慢甘搖佢,之後佢就唔喊就自己訓架喇,有時佢扭計喊太耐既咪抱15mins到囉,之後都係擺番佢落搖椅,過左3日到,佢而家就算醒都係搖椅度自己同自己玩~

sjlam:

初頭我冇搖椅都係用bb車,但效果同你一樣,搖一陣佢就喊架喇,最後都係要買張搖椅黎ko佢~

民房

搖搖椅邊度有得買? 大概幾錢o架

版主

2019新春慶豚圓 2019勳章 玩具勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

cherbb 寫道:
搖搖椅邊度有得買? 大概幾錢o架

Combi/Aprica都有... Combi銷售點多D, 永安, 西田, Bebe Dream等大型百貨都有... 大概千八至二千四 (有兩隻款)

別墅

我都覺得搖搖椅好有用呀!我朝早就係放小豬在搖搖度,佢會自己同自己玩一陣,跟住就會要人同佢傾計,跟住就係要人搖佢,跟住佢就訓覺囉!唔錯架,起碼唔洗成日抱住佢先呀!

首頁

尾頁

跳至