論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

洋房

沖涼幾耐

你地工人夜晚沖涼加洗衫要幾耐時間????

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章

Re: 沖涼幾耐

我個工人洗衫係日頭洗
夜晚淨係沖涼要半個鐘頭, 有時唔止

大宅

我個工人初頭12分中到, 2個月後 15分中, 過多10日 ... 變佐20分 ... 再多2日就25分中, 我個時就出聲同佢講,(我首先試下自己慢慢沖, 都好難超過20分中), 我同工人講, 你開頭沖涼好快家, 10分中ok ... 唔好沖今久, 佢話ok, 不過第二晚沖涼, 都係今, 我跟住好火, 又同佢講多一次, 今次我好面黑同佢講, 我同你講要快的 ... 但你沒有, 我都唔想成日炳你, 以後你要15分中內出來, 如果你再做唔到, 我會要你帶個鐘入出一齊沖涼, 怕你唔記得時間. 自此 .... 都無試過多過15分.

係要同工人講(佢以為你無問題), 但頭一次, 可以nice的同佢講你要佢幾久要出來, 再重犯 ... 炳佢 !!

大宅

我工人沖涼洗頭&洗自己underwear大約20分鐘,我覺得可以接受.

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

me too.

侯爵府

好媽媽勳章

grace318 寫道:
我個工人初頭12分中到, 2個月後 15分中, 過多10日 ... 變佐20分 ... 再多2日就25分中, 我個時就出聲同佢講,(我首先試下自己慢慢沖, 都好難超過20分中), 我同工人講, 你開頭沖涼好快家, 10分中ok ... 唔好沖今久, 佢話ok, 不過第二晚沖涼, 都係今, 我跟住好火, 又同佢講多一次, 今次我好面黑同佢講, 我同你講要快的 ... 但你沒有, 我都唔想成日炳你, 以後你要15分中內出來, 如果你再做唔到, 我會要你帶個鐘入出一齊沖涼, 怕你唔記得時間. 自此 .... 都無試過多過15分.

係要同工人講(佢以為你無問題), 但頭一次, 可以nice的同佢講你要佢幾久要出來, 再重犯 ... 炳佢 !!

我之前個bun-bun又係禁,由初初黎沖20mins,1個月後沖1hour and 30 mins (重要係1個半鐘不停開住水喉 :evil: )
而佢最過份係係我放工返到屋企,佢就去沖凉(我就睇住個仔,而我啊媽就煮飯...... :-( ,沖到8點倒佢先出黎,跟住佢就食飯,洗完碗佢就入房睇下書and訓...)

依家個新yan yan 黎左怏1month,我都吾係好覺佢幾時沖凉 好似係早上沖(我重未起身前)......

男爵府

2019新春慶豚圓

30 分鐘

洋房

30分鐘有屎呀

侯爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

新印印嚟咗約兩星期, 暫時 ok, 約15分鐘, 會繼續留意

大宅

由 ac321 於 2007-06-14 15:33:53

我之前個bun-bun又係禁,由初初黎沖20mins,1個月後沖1hour and 30 mins (重要係1個半鐘不停開住水喉 )
而佢最過份係係我放工返到屋企,佢就去沖凉(我就睇住個仔,而我啊媽就煮飯...... ,沖到8點倒佢先出黎,跟住佢就食飯,洗完碗佢就入房睇下書and訓...)

依家個新yan yan 黎左怏1month,我都吾係好覺佢幾時沖凉 好似係早上沖(我重未起身前)......

grace318
個身有屎咩, 1個半中 ...... 皮都爛啦 ! 你點解唔 死佐呀, 邊有人今

大宅

唉!!!!!!!!!原來個個工人都係咁架, 我個bunbun黎左一個月幾乎晚晚都係超過30min, 今天我頂唔順同佢講, c bunbun語氣重小小答我:mum, i wash my cloth wor. 我就話唔理你洗咩衫, 總之今晚開始沖涼+洗衫不可超過15-20min, 跟住仲要喊對住我 :-( :-( :-( :-(

大宅

唔係呀 .... 你好惡同佢講呀, 佢係到 :-(, 你以後會唔會怕佐話佢 , 因佢係都 :-(

侯爵府

好媽媽勳章

個身有屎咩, 1個半中 ...... 皮都爛啦 ! 你點解唔 死佐呀, 邊有人今

Finally, I fired her and employ this neww yan-yan.

複式洋房

我個印印沖涼+洗衫BB衫要成個鐘, 鬼咩, 佢係咁講電話....

大宅

唔係wor, 我係平時傾計咁同佢講咋!!!!!!!!!
唔係呀 .... 你好惡同佢講呀, 佢係到 :-(, 你以後會唔會怕佐話佢 , 因佢係都 :-(

別墅

2018復活節勳章

我印印大概用30分鐘沖涼, 我覺得可以接受

大宅

2019勳章

2-3 times bathing per day.

In the night - at least 30 minutes
In the morning - wash hair - almost 30 minutes
After come back from wet market - how long ? Don't know as no one at home.

大宅

沖涼大概5-8min
衫會等第2朝bb未起身至洗

大宅

平時傾計咁同佢講咋, 你工人都 :-( , 唉 ! 今眼淺

首頁

尾頁

跳至