跳至
[2007年] 廿八方

首頁

尾頁

大宅

廿八方

請問你地點睇廿八方?因為之前幫大陸朋友買過,佢食完話好好.之後猛叫我奶奶買
我知七月一號就會加價,所以都心大心細諗緊好冇買定,但係$2580/盒絶對唔係一個小數目.唉,好煩
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

大宅

Re: 廿八方

呀~冇準媽媽諗住食?
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

大宅

我有諗過
但身邊無朋友試過

別墅

我生第一胎時食過, 其實都唔識講係咪好好, so far so good咁啦, 不過就唔洗煩每日整咩食囉, 佢一包包幫你排好次序, 你跟住煲就得喇, 如果無請陪月, 我諗都有用既, $2580雖然唔係平, 但如果自己買補品都可能要依個價錢架!

複式洋房

我冇食過,体質不同,調理易不同,睇中醫進補會否好些

公爵府

畀面勳章

我第一胎都係食廿八方, 唔錯喎, 至少咁快又有左, 我都冇咩頭暈身慶, 亦唔覺自己好虛, 我本身身體唔算太好架咋

其實yahoo auction有人放左張藥方出黎比人bid, $20咋, 可以攞去商熟藥材鋪執, 幾舊水架咋, 你去睇睇啦
歡迎參觀『文。穎之家』
文文小公主Corliss出生於28/9/2006, 重2.99kg, 31/12/2008重13.4kg, 高85cm
小穎小王子Wayne出生於01/11/2007, 重3.5kg, 27/2/2009重11.8kg, 高78m, 頭圍49cm

大宅

我第一胎都係食佢, 不過藥方無 keep, 掉左.
我自己就覺得好好, 呢一胎都會買.
二千幾 okay la, 你自己買野 or 出去執仲煩.

佢入面一 pack pack 真空處理好晒,
d 料都好靚.

我餵人奶食佢都無問題,
即係 bb 無眼 c, 即係無熱氣之類.

以上 only 我個人意見 for your reference

大宅

唔該晒你地d意見,amm...決定左買黎試下啦咁~thanks again

大宅

我都唸住試,雖然$2,000幾元,比起好多補品已經算平啦,同埋又方便,又齊全喎...

大宅

我今次買o左普通裝,上次食金裝,食到我後期爆暗瘡,而bb就分泌出好多油脂,變o左花面貓。我本身係寒底,諗住要補一d既葯材,點知攪到自己同bb咁。

最近望o下廿八方宣傳單張,佢寫住開刀或身體虛弱既媽媽可以試金裝。

別墅

我上一胎都有食, ok, 最緊要方便, 工人都識.

今次我都會買

別墅

我都心大心細買唔買好,不過應該已經加左價啦!
我本身躁底,驚食左會好躁,我聽個講座時佢話寒底躁底的人都岩食。不過我以前食烏雞白鳳丸都唔受得架,唔知有無躁底的人食過都ok ge 呢?thanks.:lol:

仲有,好似去佢的講座即場買抵D喎。

民房

人人體質不同..我朋友食左話身體差左..之後睇中醫醫師話唔係人人都食得呢d中藥..

別墅

廿八方

我都諗住買呀, 我上一胎都有飲, 都OK, 簡單方便, 買隻雞就攪掂喇, 工人都識煲, 不過而家加左價, 成3千蚊呀, 唔知講座即場買平D, 定等BB展買會平D呢~~~?

公爵府

畀面勳章

我會買, 我上胎都係食佢, so far依家咁接近有第二胎, 個人都冇咩點, 我仲餵左半年人奶, 我有同期生既朋友話覺得自己好虛, 我覺得自己ok, 當然我有朋友好認真咁補, 話生完後唔怕凍, 我又未至於, 但係真係唔錯, 因為我咩都唔識, 又信唔過99 (佢可以係我3個月肚時煲腐竹旦我食)

我係係yahoo auction到bid左張藥方出去執架, 好平, 唔使500, 係普通版
原文章由 HippoStore 於 07-6-14 13:45 發表
請問你地點睇廿八方?因為之前幫大陸朋友買過,佢食完話好好.之後猛叫我奶奶買
我知七月一號就會加價,所以都心大心細諗緊好冇買定,但係$2580/盒絶對唔係一個小數目.唉,好煩
歡迎參觀『文。穎之家』
文文小公主Corliss出生於28/9/2006, 重2.99kg, 31/12/2008重13.4kg, 高85cm
小穎小王子Wayne出生於01/11/2007, 重3.5kg, 27/2/2009重11.8kg, 高78m, 頭圍49cm

別墅

原文章由 winwin815 於 07-7-6 14:59 發表
我會買, 我上胎都係食佢, so far依家咁接近有第二胎, 個人都冇咩點, 我仲餵左半年人奶, 我有同期生既朋友話覺得自己好虛, 我覺得自己ok, 當然我有朋友好認真咁補, 話生完後唔怕凍, 我又未至於, 但係真係唔錯, 因 ...

winwin815

可唔可以俾條link我呀,我都想試下bit個藥方喎!不過想問下,係咪無分別架?自已執的都係一樣的嗎?

洋房

廿八方可能適合現時的職業婦女,因為可能無請部月或者外籍工人唔識點煲補品,但係我媽媽同奶奶會係我坐月時來幫我湊BB同整野比我食,佢地有經驗,知道幾時要食乜,老人家一定覺得
packed 好嘅唔新鮮......如果我買廿八方,實比佢地鬧死,成二千幾蚊咁貴!

別墅

蝦米媽咪

我唔係D乜野職業婦女,不過我奶奶同媽媽都唔係好識呢D野,咁我老公又驚我生完唔補番傷左身,咁就一世,於是建議我買,因為聽完個講座覺得唔錯,所以想買,但又擔心自已身體唔知岩唔岩食,因為我唔受補架。

公爵府

畀面勳章

fafa_yim, 你可以去yahoo search, 其實個個人係攞住廿八方packing張藥方搵相熟中醫填返份量, 係咪同買既一樣唔知, 不過我上次執, 執藥個個話其實有d唔使識咁多劑, 其實廿八方係分幾個cycle, 大致上一個星期為一個cycle, 每個cycle食既野係一樣架, 所謂唔使食咁多劑, 就係同一款唔使食咁多日, 不過我照跟返, 費事改, so far我上胎食左, 幾ok呀, 我仲要因為餵人奶, 99又麻麻煩煩, 驚死我整親佢個孫, 唔幫我煲, 我見差不多返工, 仲唔煲, 返工更無時間煲, 先自己煲, 依家唔夠半年又有左, 都冇咩頭暈身慶, 所以我對佢幾有信心

或者你pm你email我啦

原文章由 fafa_yim 於 07-7-9 16:28 發表

winwin815

可唔可以俾條link我呀,我都想試下bit個藥方喎!不過想問下,係咪無分別架?自已執的都係一樣的嗎?
歡迎參觀『文。穎之家』

別墅

其實我想問咩叫廿八方? 可以o係邊度買到? 我都想了解一下。

首頁

尾頁

跳至