想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

懷孕後會通知......?

齊齊分享: 當知道或証實懷孕後會通知......? 老公? 家人? 上司? 朋友? 同事? 咁係咪未過18週過度期真係唔好宣揚呢?

別墅

Re: 懷孕後會通知......?

第一個通知當然是老公, 跟住宣唔宣揚開去就好睇你自己處理方法, 一般過左3個月先公告天下, 咁係等個胎穩定些先公告. 否則胎兒會 "小器".
珍惜眼前人

男爵府

我還未 bingo,可以又來發發白日夢嗎?

第一個一定是老公大人,家人、好友及上司會待照到心跳才報喜,同事會是最後的了,滿 3 個月後。

男爵府

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章

wohwoh 寫道:

第一個一定是老公大人,家人、好友及上司會待照到心跳才報喜,同事會是最後的了,滿 3 個月後。

me2

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

the same ar
wohwoh 寫道:

別墅

wohwoh,

我同意. 希望老公一齊到clinic証實bingo, 其後順其自然, 至少過了穩定期再決定公報.

wohwoh 寫道:

首頁

尾頁

跳至