樓市動向

跳至

首頁

尾頁

大宅

樓契唔清, 請幫忙!

何謂必買必賣
親戚上月比

大宅

Re: 樓契唔清, 請幫忙!

Can anyone help please.

複式洋房

必買必賣係除業權有問題才不能成交!最好問律師,你個律師九成九係地產介紹,不妨問其它律師,睇

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

Dante我想教吓, 我買左間好舊的樓, 落咗訂加上律師樓交大訂先知有兩個維修令在身 (個地產事先無講過比我聽), 問管理處話宜家先招緊標, 重未知要夾幾錢做維修, 咁叫個地產約個業主出來傾, 個業主話佢會同佢律師樓傾, 拒絕對話, 我問我間律師樓又冇收到對方任可通知喎! 咁我可點做呀? 會唔會到時交易唔到, 個業主當我撻訂架? 好煩腦! 

[quote]
Dante 寫道:
必買必賣係除業權有問題才不能成交!最好問律師,你個律師九成九係地產介紹,不妨問其它律師,睇

複式洋房

jllulu

其實我唔係專業人仕,不過我都有

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

Thanks!

大宅

Dear Dante

Thanks for your advice.
Yes, you are right! 律師係地產介紹 but代理佣金未比.
而家問親律師同地產, 次次都話追緊!
比佢激親! 如果想投訴,可向邊處投訴呢?
:-( :evil: :evil:

複式洋房

cubybyj

投訴稍後,搵其它律師再問清楚吧!

cubybyj 寫道:
Dear Dante

Thanks for your advice.
Yes, you are right! 律師係地產介紹 but代理佣金未比.
而家問親律師同地產, 次次都話追緊!
比佢激親! 如果想投訴,可向邊處投訴呢?
:-( :evil: :evil:

首頁

尾頁

跳至