跳至
[2007年] 誤會

首頁

尾頁

複式洋房

誤會

唔知係咪因為開刀(唔可以即時抱BB),又唔成功埋身餵人奶,我總覺得囡囡唔知我係佢媽咪。反而好似有D唔鐘意我...

因為我係家姐幫我坐月既,我只係負責泵奶,大部份時間由姐姐餵奶奶。我成日覺得囡囡以為姐姐係媽咪。因為囡囡對姐姐反應最大。成日望住姐姐。

新工人來了兩星期,囡囡都成日對住佢笑。

係咪我做得唔好呢?

:-(

大宅

Re: 誤會

我估可能係唔可以成功埋身餵人奶既原因.. 佢初初只係知道姐姐d 味..
不如你多d 餵佢啦.. 等佢知你係佢媽咪..
你同佢講多d 野.. 笑多d.. 佢都會對住你笑o架啦..
你唔好諗咁多.. 多d 餵返佢啦....
頭果個半月我日日都係埋身餵...
家下我個工人日日餵4-5餐.. 晚上我自己埋身餵番..
阿仔都仲認得我..

複式洋房

係啦, 妳試下餵多o的, 唔餵, 都要多o的時間同佢相處

洋房

我都擔心第日我返工, BB會唔認得我!
我而家日間俾工人餵, 4次左右,
我見佢抱住我個女好開心, 又成日話佢得意,
BB又成望住佢笑, 我有D呷醋,
但係如果BB唔跟佢, 我又煩,
佢唔錫BB, 我仲煩, 所以好矛盾!!!!

洋房

Me 2. 我工人本身好鐘意小朋友,加上佢湊過bb,所以佢日日有新野同我穎穎豬玩,佢仲識同佢唱歌仔,囡囡又應佢ee er er,搞到我好鬼呷醋...但係工人錫bb點都係好事!

bb_doremi 寫道:
我都擔心第日我返工, BB會唔認得我!
我而家日間俾工人餵, 4次左右,
我見佢抱住我個女好開心, 又成日話佢得意,
BB又成望住佢笑, 我有D呷醋,
但係如果BB唔跟佢, 我又煩,
佢唔錫BB, 我仲煩, 所以好矛盾!!!!

洋房

TinyRabbit :其實我個工人有個女,
所以我成日形住佢將我個女當係佢個女!

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

夜奶係咪你自己餵? 或者你日頭抽多一餐自己餵, 同BB傾多D計, 玩多D, 佢認得你把聲, 你D氣味, 自然會有多D反應~

如果無親自餵奶, 阿B就唔知你係媽媽, 咁佢認唔認得邊個係爸爸呢 ?-(

洋房

我穎穎豬一定唔認得,因為個c6從來都唔會餵奶

小倩 寫道:
夜奶係咪你自己餵? 或者你日頭抽多一餐自己餵, 同BB傾多D計, 玩多D, 佢認得你把聲, 你D氣味, 自然會有多D反應~

如果無親自餵奶, 阿B就唔知你係媽媽, 咁佢認唔認得邊個係爸爸呢 ?-(

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

TinyRabbit 寫道:
我穎穎豬一定唔認得,因為個c6從來都唔會餵奶

That's the point, 就算爸爸唔餵奶, 唔換片, 唔沖涼, 唔陪玩... 阿B都會知佢係爸爸, 所以唔需要太擔心~

複式洋房

係呀... 我都係。

我下星期開始番工,我都好擔心BB會唔認得我!

呢兩個星期,都有嘗試埋身食,但BB通常合埋眼瞓覺或只會望住第二度。

我每日都會餵佢,番工打算自己餵兩餐,但因為要泵奶,所以時間好緊張(埋身BB食好少就瞓著),又驚好快唔夠奶奶... :-(

首頁

尾頁

跳至