論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

民房

該如何處理搞到有"宮外孕"既印尼女傭

我屋企個印印係出面玩到有"宮外孕",要即時入醫院做手術,
現在已經出院,亦都恢復正常工作.
請問我可否即刻同佢終止僱傭合約?又要佢即時離開我屋企呢?
有什麼最好的處理方法, 請大家給與意見, 謝謝!

大宅

Re: 該如何處理搞到有"宮外孕"既印尼女傭

醫生有冇開病假紙比佢呢???至到幾時???有開的話你唔炒得佢住個噃...

民房

醫生比佢既病假只係住院個4日,現在已經無病假啦!

洋房

合約上冇例明吾準懐孕同淫賤.要炒咪比足錢call agent到場睇住執包伏
比着我我比錢佢時一定比說話佢聽:甘恨攪野就吾好做工人去做雞嘛.同埋我吾慣同畜牲住

伯爵府

ballchi 寫道:
合約上冇例明吾準懐孕同淫賤.要炒咪比足錢call agent到場睇住執包伏
比着我我比錢佢時一定比說話佢聽:甘恨攪野就吾好做工人去做雞嘛.同埋我吾慣同畜牲住

"比着我我比錢佢時一定比說話佢聽:甘恨攪野就吾好做工人去做雞嘛.同埋我吾慣同畜牲住" ~>小心俾工人告岐視

樓主,妳要炒都要依足法例俾佢一個月通知金+TICKET+ALLOWANCE。

首頁

尾頁

跳至