夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

請問有冇人係深圳影結婚相架呢?

係邊間呢? 好唔好呢?

民房

Re: 請問有冇人係深圳影結婚相架呢?

我04年join過美夢成真,香港都有公司,不過由揀3化妝到後期production都係大陸做,唔…我有80%滿意啦!^^

大宅

我系在深圳天長地久影架...
一共影左8000蚊.我都好滿意...
有平有貴...平既.4000都有...

子爵府

請問有冇網址架???

其實我而家諗緊兩間, 一間係深圳現代經典, 另一間係古風尚, 唔知有冇人試過呢兩間呢???

子爵府

環保接龍勳章

我係名百合同色色婚紗都有影過呀,都好令架,
色色香港有分店,你可以去金都睇下 :wink:

子爵府

樂樂小天使 寫道:
我係名百合同色色婚紗都有影過呀,都好令架,
色色香港有分店,你可以去金都睇下 :wink:

請問呢兩間個price又如何呢?

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

老實講丫, 我睇過好多人去深圳影的相, 唔係話佢地影得唔靚, 但係一睇就好易睇出是大陸影, 因為個feel 好老套, 佢地d post 好娘,d 化妝set頭又out........

大宅

我都識得人係深圳x湖商業城的影樓影, 係好平, 不過好似我地70/80年代個陣的技術同效果.

不過唔知外影拍攝個啲會唔會好啲, 話晒都係大公司.

子爵府

都唔係好老套咋喎... 真係good過hk既多多聲喎
起碼d景又靚, 衫就可能一間間shop, d化妝&set頭都係掂架喎... 開頭我都唔信架... 不過我有個friend去過古風尚影, 出黎個效果係個個都話正, 起碼靚過另一個friend係台灣影既...

子爵府

古風尚

深圳現代經典

我而家就諗緊邊間, 大家睇下呀!

公爵府

好媽媽勳章

我成日都會到睇好多人的結婚相, 基本上唔講我都會知佢係大陸,台灣定係香港影,

首先係香港來來去去都係嗰幾間, 所以一睇d背景就知佢去邊間影, 同埋d post 個個影都一樣

台灣同大陸的分別係, 台灣影出嚟的feel係自然過大陸好多, 就算一樣都係影差唔多風景的外景, 但係台灣影出嚟的相, 不論係攞景同post都係靚好多

大陸最大的優點就係平同埋都算好近

不過我睇來睇去都係覺得香港的化妝同髮型最靚, 最自然同埋比較in, 會適合返香港人的要求

大陸的化妝同髮型, 基本上唔駛講一睇個妝就知係大陸feel, 因為佢地化妝個女仔除咗白之外, 塊面無乜血色,同埋有d假 而家都仲係咁,如果只係影過大陸的相, 你不會發覺, 但如你影過香港婚紗相, 拍埋一睇, 就會睇到有好明顯的分別,

不過如果相慳錢, 大陸都係幾唔錯的選擇, 因為真係好抵影

子爵府

可能我睇過既人物係唔同啦!
香港 - 睇過有三pair, 真係唔係幾得, (唔關主角係唔係靚仔靚女) 有兩pair比較娘, 一pair就冇咁娘好dd...

台灣 - 睇過一pair, 景就得 (係真係自然過大陸), 但個化妝唔係好得... (個friend都算靚女黎架)

大陸 - 睇過一pair, 景就ok啦! 妝& set頭 (我地班廿幾既friends) 都覺得係得架喎!!! (又唔係健朗媽咪咁講化到面無血色喎...)

公爵府

好媽媽勳章

咁其實你都覺得ok, 咁咪得囉, 仲駛乜問人喎!
不過睇過咁多之後,我的睇法啫, 我講面無血色,
係因為佢地d妝比人感覺好厚, 但係相對胭脂就好淺色,
所以除咗白外,真係望落無乜血色 仲會無咁少女feel,
一睇就個妝就知係大陸影
同埋佢地都開始同香港一樣, 個個影都差唔多post
(因為我的工作關係,所以成日都睇人地d結婚相)
所以睇咗咁多之後,
你問我邊間無咁大陸feel我都答到你架

子爵府

唔好意思呀!! 其實我係想問下, 有冇人係呢兩間影過咋麻... 我自己跟本暫時都冇諗過係香港影, 一黎貴二黎我真係覺得唔靚... (可能係因為我見識少啦!!)

翡翠宮

我從來都無諗過返大陸影or去台灣影~~~
依架聽到你地咁講,更加證明我的選擇係啱~~~
我始終都覺得香港個d有保證d,況且,我honey好唔鍾意大陸,佢一定超級抗拒返大陸影~~~
其實,影婚紗相我預左萬幾二萬蚊左右,呢個價錢係香港影我覺得好合理,結婚一生人一次,況且婚紗相影得靚唔靚好重要,呢d野我同我honey都唔會慳~~~

大宅

我姑仔剛剛係大陸影咗, 雖然好平但完全唔得, 影到我姑仔老咗十年 :-( 仲有張張都唔笑, 苦瓜干敢. 我果時係香港影笑假d個攝影師都唔收貨架!

公爵府

畀面勳章

我朋友係現代影左, 佢影之前, 我係esdlife追左個topic, 大大話話成3年有多, 個個去影都有讚冇彈, 仲有幾個肯send相出黎比人睇, 你可以pm我你email, 我forward比你睇

我都會揀去大陸影, 因為真係好平, 只要揀啱鋪頭, 仲好靚添, 我朋友係香港影個d, 其實都好standard
歡迎參觀『文。穎之家』
文文小公主Corliss出生於28/9/2006, 重2.99kg, 31/12/2008重13.4kg, 高85cm
小穎小王子Wayne出生於01/11/2007, 重3.5kg, 27/2/2009重11.8kg, 高78m, 頭圍49cm

子爵府

環保接龍勳章

名百合我當玩下影左九百幾,都幾得架,而色色就影左
4千幾,我有幾個fd都係大陸影左幾千蚊,又唔係好似其
他人咁講娘,其實佢地而家既化妝技術都好好架,最緊要
同佢地講化得年輕d,佢地就明架啦

子爵府

好彩都有人buy大陸影相o者...
嚇死我, 我仲以為係esdlife見到個d全部假架tim...

首頁

尾頁

跳至