跳至

首頁

尾頁

複式洋房

BB尿倒流, 原來屬4-5級, 要做手術

柑桔,
很明白你的感受..我BB原本係3-4級, 要吃抗生素到3歲..但前2天又突然發燒..結果我兒科醫生說情況並不樂觀, 他約了楊重光教授來看其影片. 結果楊教授說是屬4-5級, 很嚴重的倒流, 故現在要打完7-10日針后, 安排做微創手術..那麼尿倒流的情況才可控制..很可憐..
幸好, 有楊教受看過情況及影片..及由他操刀做這個手術..但現在一切要等他打完針及在等做手術其間不能再有發炎, 便馬上可進行手術, 否則又要再打針及再等了..願主保守他及所有尿道炎的寶寶..

大宅

Re: BB尿倒流, 原來屬4-5級, 要做手術

大宅

canna9880
願天父醫治你bb的尿倒流,希望你個bb快d好番,你要好好加油呀,有時間就要多d休息,因為你還要照顧bb哦,努力加油
為你祈禱 :-P

大宅

其實尿倒流同尿道炎有咩病徵架?

Welcome To My BB's Blog~My BiRtHdAy Is 27th,FeB.,07

大宅

jozou 寫道:

通常係發燒而又無其他病徵, 就要驗尿!!

男爵府

好媽媽勳章

canna9880 寫道:
柑桔,
很明白你的感受..我BB原本係3-4級, 要吃抗生素到3歲..但前2天又突然發燒..結果我兒科醫生說情況並不樂觀, 他約了楊重光教授來看其影片. 結果楊教授說是屬4-5級, 很嚴重的倒流, 故現在要打完7-10日針后, 安排做微創手術..那麼尿倒流的情況才可控制..很可憐..
幸好, 有楊教受看過情況及影片..及由他操刀做這個手術..但現在一切要等他打完針及在等做手術其間不能再有發炎, 便馬上可進行手術, 否則又要再打針及再等了..願主保守他及所有尿道炎的寶寶..

Canna,
現在聽你情況醫生找到嚴重性,亦已安排手術,手術後好快bb 沒有事,你要好好保重身體,因bb還要你照顧。

kalo

侯爵府

加油呀...

珊瑚宮

好媽媽勳章

:-( :-( :-( 我 bb都係啊 :-( :-( :-(

大宅

錦眞係要成日check住BB嘅体溫wo~
柑桔 寫道:
[quote]
jozou 寫道:

通常係發燒而又無其他病徵, 就要驗尿!![/quote]
Welcome To My BB's Blog~My BiRtHdAy Is 27th,FeB.,07

別墅

canna9880,
希望你bb快d好番啦!!!咁已家幾時要做手術呀?你全部都係o係私家醫院度做呀!!!咁咪好貴囉!!係咪有買度保險呀~~~
我阿b買唔切保險呀..一出世就係咁病..我個經紀話等佢好d才買,如果唔係可能唔批..點知2個月就有尿道炎...就更加唔駛買住~~~所以只好係政府醫院睇..慢慢等.....
我bb要到下個月12號先做膀胱造影檢查...已家仲食緊藥...我都好擔心...近排佢仲咳得好勁!!!睇咗2次醫生都係咁...都唔知帶唔帶佢去急症度睇下好唔好!!!!真係好煩~~~自己都就黎支持唔住嘞!!!!
http://hk.myblog.yahoo.com/jennywai522

複式洋房

jennywai,
我係老公公司的保險有cover..自己幫阿仔轉私家房就cover吾晒..每次要貼2萬元..但冇法, 因住半私家都冇得瞓..因其他bb喊或有聲..阿仔都瞓吾到..佢已經病,想佢瞓好d,,精神會好d..佢已經第3次入院..我們已經貼了5-6萬了..來緊仲要做手術..楊教授做..及加埋醫院費要10萬完呀..應該會在下星期或再下星期就做手術了..

我阿仔都買吾到保險..因佢在第2個月嗰日就尿道炎了..宏利exclude 咗這個病引起的入院及醫藥費呀..不過宏利話只要醫生証明好番..一年不發, 以后就算再發都可以包括wor..
吾理點都好..我已經買了保險..因bb容易吾舒服mah..

別墅

canna9880,
嘩~~好貴呀!!!!我真係無咁多錢同bb轉私家嘞...咁入院你有無陪佢過夜呀!!!政府醫院得張椅比你陪訓..好鬼辛苦!!!私家係咪可以加床ga?
即係你買既保險除咗尿道炎引起既就唔保之外,全部都ok!!
等我問下我個經紀先!!我真的好想同我bb買保險..我都係咁話,,bb真係好容易唔舒服~~~
http://hk.myblog.yahoo.com/jennywai522

複式洋房

jennywai 寫道:
canna9880,
嘩~~好貴呀!!!!我真係無咁多錢同bb轉私家嘞...咁入院你有無陪佢過夜呀!!!政府醫院得張椅比你陪訓..好鬼辛苦!!!私家係咪可以加床ga?

答: 私家有張床的..而且不會隨便打扰你..進入前都會敲門先..

即係你買既保險除咗尿道炎引起既就唔保之外,全部都ok!!
等我問下我個經紀先!!我真的好想同我bb買保險..我都係咁話,,bb真係好容易唔舒服~~~

YES..宏利的經紀替我辦的..

首頁

尾頁

跳至