夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

懷疑老公有女人,你會點做?

最返CHECK咗老公手提STATMENT,發現佢同個女仔勁傾電話,狂SEND SMS!仲神心過打俾我 晨早又傾,零晨又傾!其實個女仔我都識,叫SANDRA,係我C6舊同事!我地去過唱K,佢又上過我家玩BB!我一怒之下就問我C6,佢話我唔信佢,佢地只係傾得埋既朋友!咁我咪問佢點解狂SEND SMS,一日十個八個,佢就話係冇聊嘢!
其實我都唔知信唔信佢好!我自己都有正反POINT!
1.C6同我講過SANDRA鍾意佢,但佢已講清楚冇可能.
如果有嘢,C6都唔洗話俾我知啦!
2.C6會係我面前同佢傾TEL
3.C6有時都會同我講SANDRA既嘢
4.普通朋友有冇咁多嘢傾呀!又唔見同我咁好傾!
5.之前我發現佢DELETE咗D通話紀錄
6.但佢又會打俾SANDRA,叫佢幫手解釋,但我冇聽到
7.SANDRA住愉景新城,我發現C6 STATMENT CALL過綠的(夜麻麻)C6响旺角返工,我地住屯門,佢冇咩可能會搭綠的...

我而家個心好亂!如果你係我,你會點做?
BB歲幾渣!我唔想頭家就咁就BREAK!
係咪個個男人都要出去攪吓嘢至安落?
如果真係有第三者,你地試過俾機會C6嗎?

我覺得LEE個SANDRA勁有問題,明知C6有大有細,仲表白,都唔知咩居心?我C6成日話佢唔會有第三者,因為佢勁憎佢老豆.老爺有咗第二個就同99 DIVORCED!所以佢唔會攪女人喎!各位姊妹,我應該點做呀???

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

Re: 懷疑老公有女人,你會點做?

坦白同佢講, 而加佢係有婦之夫, 要避忌下, 叫佢吾好再show佢, 同埋主要係會令你吾開心, 你同佢講, 調返轉頭, 你成日同個男人傾電話, 又sms, 佢個心舒吾舒服先

伯爵府

好媽媽勳章

你老公表明話同個女人無野,
但又同佢勁煲電話,SEND SMS,
呢刻可能真係無野,
但個女人對佢有意思,
男人好易心軟,遲早出事.
尤其是當你地鬧交時,
佢覺得係屋企悶悶地.
所以,我諗應該叫你老公從依家開始避忌下,
你表明唔鐘意佢同個女人聯絡,
如果真係無野,你老公又對佢無意思,
你老公應該會尊重你,唔再同佢甘密切聯絡既...

你唔好同佢鬧交,但要表明唔開心,
慢慢同佢講清楚你會擔心,
為免有誤會,唔好再搵個女人!

洋房

我都有咁同佢講,但佢話佢地根本冇嘢,仲叫我唔好再提SANDRA,好似覺得我好煩咁!
佢話佢地係朋友,只不過SANDRA係女人之嘛

伯爵府

好媽媽勳章

無野就最好啦,
如果無野就更加唔使成日傾電話啦,
有咩野,可以叫埋你出黎傾架!

係老婆都唔鐘意自己老公成日搵另一個女人架啦,
何況個女人仲表明鐘意佢tim!!

公爵府

迷直接同佢講你唔鐘意隻sandra, 唔鐘意佢同隻野痴埋一堆, 隻野同佢表白過鐘意佢, 做男人就要避忌下, 佢話唔鐘意隻野, 為左隻野同老婆嘈值唔值呀??
恭賀新禧,迎春接福!

複式洋房

唔好怪我直接!
你老公本身都勁有問題LAW!野花四周圍都有,就明知人地對你有野都唔避忌就係佢既問題!
試想想如果你成日都D男性朋友傾電話又如何..係咪一樣都無所謂先!
佢個舊同事有問題就"緊"啦..因為有好多野花鍾意搞有婦之夫...鍾意同人爭下先好玩...!
所以..你應快D坦白同你老公傾..傾下你依家D感受..傾下佢係咪唔再想同你一齊...傾下係咪有D野應該去避忌下..!!做左亞爸..唔咪哩D咁既野都唔識呀...佢估自己仲係單身咩..

大宅

佢呢個論點唔成立
我呀爺又係有二奶,搞到我呀嫲癲左,我老豆後生果陣又係勁憎呀爺,well,到左而家,我老豆咪又係出面有女人,佢當年見到自己呀媽咁慘,而家令到我呀媽咁傷心...

我媽話睇一個男人,要睇埋佢老豆...

離左題,我冇咩意見提供,不過勁憎果d明知人地有老婆仲搞人嘅女人,衰格!

我C6成日話佢唔會有第三者,因為佢勁憎佢老豆.老爺有咗第二個就同99 DIVORCED!所以佢唔會攪女人喎!各位姊妹,我應該點做呀???

公爵府

松鼠仔 寫道:
唔好怪我直接!
你老公本身都勁有問題LAW!野花四周圍都有,就明知人地對你有野都唔避忌就係佢既問題!
試想想如果你成日都D男性朋友傾電話又如何..係咪一樣都無所謂先!
佢個舊同事有問題就"緊"啦..因為有好多野花鍾意搞有婦之夫...鍾意同人爭下先好玩...!
所以..你應快D坦白同你老公傾..傾下你依家D感受..傾下佢係咪唔再想同你一齊...傾下係咪有D野應該去避忌下..!!做左亞爸..唔咪哩D咁既野都唔識呀...佢估自己仲係單身咩..

同意~
完全係我想講~ 明知隻野鐘意佢, 仲要俾機會人 :tongue:
你真係要同佢講清楚, 唔好俾佢地有發展. 倒轉頭, 有條佬話鐘意妳, 成日痴住妳, 你老公都嬲啦~ 叫你條佬唔好咁cheap, 唔係送上門就要啃~ 竟然屋企有老婆有仔女, 做男人就要檢點, 惹人誤會就唔好喇~
恭賀新禧,迎春接福!

民房

人系虛榮既, 無論男定女, 有人同你講鐘意你, 但知你結咗婚, 唔系想破壞你, 只系想系你身邊守候, 唔系電影先有, 現 實大把..... 我都唔明個啲女人點諗, 講就話不會一齊...但始終都系傷害咗人.....

點解我咁口響, 因為我試過.....

情況同你差唔多, 所以我好明白你既心情..... 個女人重 12 點幾打我老公電話, 我聽個時佢又唔出聲, 佢系想比我知佢存在....最後打埋電話去我屋企.... 咁我打番比佢,佢又唔出聲....... 我問 C6 佢話人地打錯........

最後, 我同 C6 講, 真又好, 假又好, 我唔要做最後知個個,
如果你有女人, 唔緊要,同我講聲, 我會走, 不過啲仔女一定要跟我(我當時小朋友, 3 & 5 歲) , 總之我而家唔開心, 因為有件咁既事....

咁我個 C6 都算有良心, 第日即刻去改咗屋企&手提......
佢咁做系想証明比我睇, 佢系有心挽救......

我覺得你應該同你個C6傾下, 佢應該做番啲嘢去令你有信心, 其實朋友, 無可能緊要得過屋企......

當然, 我而家可以好輕鬆咁同你講, 但個時我都失晒控.... 好似行屍走肉咁.

但最緊要系C6肯同你傾, 如果佢一味話無嘢,但又繼續系咁, 你就真系要想想辦法.

感情既嘢, 少少摧化劑, 就一發不可收拾..... 千析唔好吵鬧, 唔系佢就有機會借題發揮.....

努力加油....

翡翠宮

del

翡翠宮

wxxyxn 寫道:
佢呢個論點唔成立
我呀爺又係有二奶,搞到我呀嫲癲左,我老豆後生果陣又係勁憎呀爺,well,到左而家,我老豆咪又係出面有女人,佢當年見到自己呀媽咁慘,而家令到我呀媽咁傷心...

我媽話睇一個男人,要睇埋佢老豆...

離左題,我冇咩意見提供,不過勁憎果d明知人地有老婆仲搞人嘅女人,衰格!

[quote]
我C6成日話佢唔會有第三者,因為佢勁憎佢老豆.老爺有咗第二個就同99 DIVORCED!所以佢唔會攪女人喎!各位姊妹,我應該點做呀???
[/quote]

無錯無錯~~~
d人成日話有其父別有其子,有其母別有其女,呢樣野我覺得係真架!!!!
之算,佢幾憎自已父母都好,始終都唔多唔少受左佢地影響,有樣野叫潛移默化,我以前個bf就係佢爸爸做錯事,之後仲掉低佢同佢媽咪唔理,佢做仔既勁憎佢爸爸,仲話佢無良心,發哂誓咁話一定唔會好似佢爸爸,點知到最後佢都係掉低左我~~~
佢同佢爸爸一椒都係無良心的人~~~
所以,呢個論點係唔成立既~~~

翡翠宮

其實,唔使講咁多,你只要問番你老公,如果掉轉係你同另一個男人勁send sms,日又傾夜又同個男人傾電話,個男人仲向你表白,你問番你老公有乜野感受???佢係咪一d都唔介意???
如果真係普通朋友又點會向你老公表白???人地同你老公表白就唔止想做普通朋友咁簡單,你叫你老公唔好係度扮純情喇!!!
佢話你唔信佢,你同佢講依架擺明係唔信佢,要人信都要佢有值得人信的地方,佢依架同另一個女人傾電話仲多過同自己老婆,你話佢知問10個女人都無一個女人可以容忍自己個老公同另一個女人來往得密切,咁係邊個的問題???
大多數人都認為係佢有問題,你叫佢唔好再係度咁理直氣壯講佢d歪理喇!!!
依架好明顯係佢的行為有問題,叫人點信佢呀???

大宅

有冇問佢call綠的係咩一回事?

洋房

我未問LEE樣嘢...
mrsegg 寫道:
有冇問佢call綠的係咩一回事?

大宅

攤凍左就好難問,有野同無野只係一線之差,好問清楚佢喇

洋房

我老公因為7月尾有個比賽,佢而家有好多嘢煩!
佢PROMISE咗我賽後會待我好D,但佢話佢真係冇第二個喎!
咁我係咪應該俾D時間佢呢???
有時我都會諗,如果真係有第三者,係咪就要放棄LEE個家呢?
我成日CHECK佢都攪到自己好辛苦,快要崩潰了
唔知有冇姊妹有LEE D 唔愉快既經驗呢???

大宅

我之前都做個第三者, 個男人係有女朋友, 後來我自已離開他.

其實我都唔想做第三者, 所以我離開了他, 但他都想同我一齊 ( 不過還有佢女朋友 ), 我走後, 佢都不停有找我, 就係1年後, 都找我, 又叫人送生日禮物到我公司給我, sent sms/email 一定都有, 但我唔會原諒佢, 因佢都唔係真心對我好, 同我真係覺得佢想2邊都可以一齊... 佢成日都同佢女朋友講大話 :

1) 佢同我出街, 佢女朋友打來, 佢就話自己係到行街
2) 佢星期六去完女朋友屋企, 即打比我 ... 約我.
3) 成日都同我講電話, 可以 晚上講到天光
4) 佢女朋友開始發現佢有的唔同佐, 心神 ...
5) 係我屋企, 就飛線, 佢女朋友打來, 佢會話自已係自己屋企

如果男人係珍惜眼前人, 就請給對方幸福快樂 .....

別墅

我好肯定話比你知,你老公都有心郁過,不過無膽,而個女仔同你老公講like佢...佢一出手你死梗....!因為我試過做第三者...所以我好明白。我而家結左婚,同老公講 :"如果你呢個朋友對你噤緊要...噤你同佢來往..我唔會阻止,不過你身邊既一定唔會係我.因為如果你堅持同佢做朋友,又再通電話,噤佢對你既重要性一定好高,既然佢令你覺得重要,噤我就多餘左。如果你明知我唔開心都要繼續,噤sorry,唯有我認輸。我唔會係你身邊•" 不過比個小tips係你一定要好認真同你老公講,一定要心平氣和,唔好發顛,最好兩個人出去食飯面對面講...重要打比佢約佢噤....因為噤樣先係好認真。
希望我既經歷幫到你。
:-? :-?

洋房

其實我已認定佢地有路...而家想諗一個好d既方法解決問題!
lee段時間好難捱,因為佢唔知我已經check咗咁多嘢!
我想等佢比完賽,去旅行最後果日同佢傾!我一定要佢約隻cheap精出嚟講清楚

有冇男人話俾我知,你地點睇?

首頁

尾頁

跳至