跳至

首頁

尾頁

大宅

點樣修身最好

各位媽咪,

你地生完寶寶後重左幾多呀?我就重左25lbs, 好慘呀!而家唔知點樣修身係最好兼最好效?請指教~~ :-(

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

Re: 點樣修身最好

我重o左10kg, 生完已經輕返晒, 但大腿粗o左好多... 噚日經過萬寧, 買O左支呢期TV廣告賣緊o既Nivea試用裝, 佢claim話可以消除橙皮紋喎 (9蚊支, 試O左唔得都係蝕9蚊o者)

大宅

我都重左20lbs呀!有個fd生完去睇中醫瘦番9lbs,所以我都去試下

子爵府

我仲慘啦~~我重左七十幾磅呀,
生完都係輕左廿幾磅咋.....
仲有成四十幾磅要減添 :-( :-( :-( :-(

洋房

我已經每日落去做30min gym+30min呼拉圈,但係腰圍同磅數都係無郁過,點先可以瘦得返呀!

洋房

我好懶, 而家都未點郁過,
淨係做下sit-up咋!
而且食大0左個胃, 都唔知點算?!

民房

可唔可以 e-mail 比我 ! 我好肥呀!

別墅

我差不多返回生BB時的磅數了(還有4磅),我是靠飲代餐和去做運動,其實無得食好野,真係好慘呀!!
常存喜樂、感恩和樂觀的心,勇往直前吧!

大宅

咁正呀, 咁你食什麼代餐架?可否話我知?咁食代餐會唔會影响餵母乳(因為我仲有泵比小B食)

bonnielhp 寫道:
我差不多返回生BB時的磅數了(還有4磅),我是靠飲代餐和去做運動,其實無得食好野,真係好慘呀!!

別墅

唉...我坐完月仲肥過生完個時 :-(
而家岩岩返工,好多衫褲都著唔到 :-(
我想自然瘦,唔想食藥,但又驚而家瘦唔返就永遠都瘦唔到

大宅

我因為家庭突變關係仲瘦過未有之前, 你哋咁樣係一種福氣嚟架, 好似我咁要付出好大代價架.
點解睇唔到??

大宅

一開始返工已經瘦番好多,同事話我唔多似生過,之前因為肥
只許周官放火 不許百姓點燈

大宅

我搵公司修返個身形(自己朋友公司),因為D肉鬆晒,做運動都未必個個部位緊返,而架我開始收緊返肚同patpat啦,我高所以生完唔太覺生過,我本身未生之前重多左43lb本身我123-125lb,生完記得我係14xlb架,而架剩返135lb左右,仲有最少10lb-12lb想減,但都有做Gym同注意飲食
都試過忍唔到口食M記同朱古力,但都減到算係咁唔係應該可以快D架,哈哈

大宅

我未有時80lbs,臨生前12x lbs,而家100lbs...其實我156cm高,正常標準係104lbs,但係以前一路都係"火柴人",so而家都係覺得自己好肥...如果下身瘦d(腰-4吋、hip-4吋、大脾-2吋)就好喇.....
但係我好懶,咩都未做過(連sit-up都無做),而且仲成日食,真係
我的家有~
囉囉唆唆 嘅 煩人BaBa
傻下傻下 嘅 咕碌媽媽
少年宅男 嘅 雞仔謙哥哥
奀皮多手 嘅 豬仔浠弟弟
醜怪黏身 嘅 惡馬妹芊妍

大宅

咁快就有咁好既進展,真係唔錯喎!係呢,你朋友間公司收幾多錢架?

cocoworld82 寫道:
我搵公司修返個身形(自己朋友公司),因為D肉鬆晒,做運動都未必個個部位緊返,而架我開始收緊返肚同patpat啦,我高所以生完唔太覺生過,我本身未生之前重多左43lb本身我123-125lb,生完記得我係14xlb架,而架剩返135lb左右,仲有最少10lb-12lb想減,但都有做Gym同注意飲食
都試過忍唔到口食M記同朱古力,但都減到算係咁唔係應該可以快D架,哈哈

大宅

大宅

我朋友果到3000蚊30次格仔,睇你做咩,有D扣多D格仔
我係算快減,不過仲有10lb左右要我減,我減到但個盤骨就點都係大,搞到所有牛仔褲通通唔著得返,係咪要過多幾個月呢?
另外可以話有樣我覺得幾work既係你每日食少過本身要吸收既卡路理,一定會減磅,可以食得胞肚,但唔可過多個卡路理份量(要盡量食得健康)
試過因上左大陸人地親戚到,佢地食一餐油一用就用大半罐油去煮,早餐夠擔C食自製湯圓,我一星期唔夠重左3lb,我返黎後就係用而個方法一星期減3lb
但我主要食菜葉沙律(我揀凱撒沙律),可加三文魚,芝士,火腿or雞肉之類(你鐘意食幾多菜都得)
米粉
通粉

推介菜葉沙律(我果時食一日兩至三餐,感覺仲健康左,仲清腸胃好好,當時我個肚仔都平返好多)
sheunglam 寫道:
咁快就有咁好既進展,真係唔錯喎!係呢,你朋友間公司收幾多錢架?

禁止發言

男爵府

好媽媽勳章

我未有bb前八十幾近九十磅,臨生120磅,重咗30磅,呢兩個月又做產後運動、sit up、去美容公司做機、通淋巴,生完到宜家減到105磅,仲努力緊,希望減曬成個肚腩

洋房

我有買束腹帶, 不過生完著唔倒, 拉唔埋 :-(
後來間中著下, 因為好唔舒服!
而家咁遲用仲有冇效呢?
pecil 寫道:
雖然我已經生左2個,不過總算過得自己,因為我d牛仔褲全部著得返,可能同我(雀)束褲有關.我生完幾日就即刻(雀)喇!收得快之餘仲可以收埋盆骨位,生完個豬仔係醫院到痛到落唔到床,醫生話我盆骨鬆左(豬仔重8.7磅)都係靠束褲咋!

首頁

尾頁

跳至