跳至

首頁

尾頁

男爵府

哎....繼睇錯日期遲打一歲針, 我又大頭蝦到唔記得同澄澄去打六合一針...@.<

我真係名付其實既""傻""太太, 仲係""傻""媽媽.... :cry:
一直我都以為澄澄今日去打1歲針, 我己經睇左張booking針卡十幾廿次, 驚睇錯日期時間, 因為唔明點解澄澄咁遲先打, 今日係6月14日, 澄澄5月29日出世, 見其他bb都好早打架.......

點知...今日去到健康院先知道我睇錯日期, 應該係5月30日下午2點.... :-( 原來我一直睇錯下面約見醫生既date, 不過呢個date係2006年6月14日....係2006年.. 真係瘀到爆燈 !

我都唔明點解我會睇錯, 我真係睇左十幾次架喇...... 好彩個姑娘都肯幫我再約, 不過去到月尾, 唔知怕唔怕呢..?? 咁遲先打...我好唔好自己去私家打呢???

有無人知呀?? ?-(
hello, 我叫澄澄yubi, 2009年5月29日出世 ^__^

別墅

Re: 1歲針遲左打有無問題架?? ((我好大頭蝦睇錯日期@_@))

去私家打唔洗等打完就唔洗煩
我記得你大肚果陣咩都擔心一餐 你仲話你老公因為咁所以叫你呢個花名,而家做左人媽媽就都係咁

大宅

Re: 1歲針遲左打有無問題架?? ((我好大頭蝦睇錯日期@_@))

唔係化...o甘都睇錯十幾次 , 真係名付其實既"傻""媽媽
應該遲打都無問題既, 可能歲半針會再遲

洋房

"傻""媽媽

去私家打就不用等

別墅

我估無問題,愷仍本來是上月打, 不過因為出過彥, 姑娘唔比打, 要下星期先打. 唔好擔心,
做人阿媽, 有時真係好大壓力, 同時,我覺得生後記性差了.
[img align=left]http://b1.lilypie.com/R0A3p8.png[/img] [img align=left]http://lilypie.com/pic/070621/MyhL.jpg[/img]

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

咁你老公有冇話你越傻越可愛呀...
遲左大, 冇問題架..你再book啦..唔好再睇錯啦..

別墅

傻太太,
咁大頭蝦,下次小心啲!
放心啦,姑娘話遲一個月都ok,熙熙原本應該六月初在健康院打一歲針,後來姑娘睇到佢要七月八日後才做一歲發展監察,免得我地去兩次,現在七月十日一次過打針&發展監察, 姑娘話無問題喎!

男爵府

哈哈....我真係大頭蝦得好緊要...

咁都好D, 咁我都係等去健康院先打喇, 因為都要去做評估啦

多謝大家既回應, 咁我都放心好多....
hello, 我叫澄澄yubi, 2009年5月29日出世 ^__^

大宅

哈~~ 我之前都睇咗2006年嘅時間, 後來個心仲問自己點解係呢個日期?/ 之後才發覺而家係2007年了!

我想問打完針後是否有評估做??點解姑娘冇約嘅??我駛唔駛打电話約返??

男爵府

哈哈...原來你都好似我咁睇錯年份 不過好彩你之後醒覺返 我就瘀爆啦...去到先比姑娘講我睇錯 老公本來仲想請假倍我去, 後黎有會要開下午放唔到假先倍唔到我地, 都好彩...否則實比佢""話""史我

你去左打針..無做評估咩? 唔係同一日一齊做既咩

大宅

姑娘只是問了一些問題,...BB能否拿水杯? 有冇扶住嘢行? 有冇講嘢?....等等, 這算是評估嗎?

儍太太, 你係咪全職媽咪嚟架? 要返工嗎? 若不用, 可隋時約打返針!! 不用担心~

男爵府

係呀...呢d就係健康院既評估喇 哈哈.....

我係全職呀, 約左廿幾號, 佢話無位......因為怕太遲打唔好, 所以先想問問大家, 如果係..就去私家打 :mrgreen:

但我好怕去診所, 你知啦, 依家好多人病, 去到診一陣唔小心"野"到d病返黎咪史.... 好似隔離0606, 我有個傾開既媽咪, 之前咪就係去私家診所打針做評估(佢睇晒私家醫生), 之後返黎無耐就又嘔又苛......原來個時係診所有個小朋友嘔, d細菌"野"到比佢個囡, 好慘呀...咁都會出事... 所以我盡可能都唔想帶澄澄去診所...特別依家咁既天氣, 好多人病....

好啦...甘我照去健康院啦...多謝大家比我意見呀, 放心晒.... 我要改名叫""傻媽媽""..哈哈...

大宅

傻太太:

湊住細路係咁架 我湊住細b時 連剛剛放低d野係邊都唔記得架 因為我地d精神同個心都放左落bb到嗎 遲左都唔緊要la 我anson23號出世 都係25號先去打 唔怕架
bb 5月 出世la    http:///album.php?op=album&mid=184776&folderid=1653864&u=0]入黎睇下la

禁止訪問

大宅

Wa 芯芯 笑起黎好招積呀))))))))))))))))))
bb 5月 出世la    http:///album.php?op=album&mid=184776&folderid=1653864&u=0]入黎睇下la

大宅

傻太太,

真我俾你笑c..不過唔緊要...哈哈,因為我都係一個大頭蝦媽咪!!

大宅

我Carlsson 仔都係改咗期, 遲半個月至打.

但澄澄e+遲1個月, 當然做測試一定無問題...大d識多d.

不過打針就...妳要小心d, 因為其他b已有多些抵抗力, 所以帶澄澄去公眾場所, 留意吓! :wink:
我係開心CarCar...
我最鍾意係車車

別墅

傻太太,

真係比你笑c我, 尤其是你話已經睇咗十幾次....
不過你都咪話, 我覺得生完澔霖之後, 都覺得自己好多時都傻下傻下咁, 而且d記性仲越黎越差添
[size=small]Cammy

複式洋房

傻太太,

近排忙到我傻, 我個女都係遲左成個月先打..唔駛驚 :lol:

男爵府

哈哈....你地咪笑我啦...人地真係睇左十幾次架, 都唔明點解都睇錯 ?-( 到依家都唔係好明白 :mrgreen: ! 我仲驚史記錯, 睇完一次又一次添...... 最瘀爆係比個姑娘話""小姐, 呢個期係2006年, 依家係07"" 我仲鬼咁緊張一早講晒比屋企人知, 澄澄呢日要打一歲針, 之後可能會點點點點........要一路睇實d澄澄! ...點知出左去半粒鐘, 返黎又要向大家解釋一論.......""sorry, 我睇錯日子............ 瘀皮.....哈哈....

哎...自從生左澄澄, 出面咩世界..咩都唔知...記性又差
個腦只係掛住記..澄澄聽日食咩好, d奶粉尿片用晒未, 幾點幾時比佢訓幾時幫佢洗白白....每日不斷抹野洗野...哇..真係忙到嘔血.............可能就係咁攪到眼同腦唔協調, 眼明明見到2006年, 個腦就""覺得""係2007年....哈哈......... ?-(

首頁

尾頁

跳至