想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 有什麼方法可以令到子宮內膜厚d呢?

我都係睇周醫生有咗嫁,所以大家一定要聽醫生話,唔好咁易放氣!

別墅

我都係睇周美仙醫生架, 都睇咗幾個月, 又係內膜唔夠厚, 同你一樣都要塞藥, 打針, 今日又變番Day 1, 真係好唔開心, 但醫生話個個月都可能會唔同, 我都試過有一個月啱啱合格有8mm, 不過失販咗。

大宅

littlecrazy,

嘩!好犀利呀!! 多少謝分享

祝bb健康活潑.

cheers,
babyling

大宅

hohoho36

係呀, 照盆腔超聲波就知道子宮內膜厚度, 一般係8mm左右, 10mm或以上就好理想, 8mm以下就叫薄 (不利受精卵著床).

hohoho36 寫道:
我想問下點先知夠唔夠厚? 係唔係做照超聲波已經睇到呢?? ?-(

大宅

唔該晒

twiggyland7 寫道:
babyling,

如果醫生幫你打完放卵針, 佢會叫你之後連續兩日dodo,
之後先塞藥, 連續塞14日, 佢係一支支的,
塞藥期間可以dodo, 不過都幾貴架,
每支$50。[quote]
babyling 寫道:
如果睇西醫? Day幾開始塞藥? 是否do do後? 要塞多少天?
Thanks...
[/quote]

大宅

hi pegpeg,

我今個月都係無打到破卵針, 因無時間,
但係我照dodo, 我預計到幾時排卵,
我用d仔都check到, 所以我諗係唔怕架,
如果你之前有打谷卵針, 你今個月都試下啦,
我之後都有返去診所配塞藥。
pegpeg 寫道:
hello sisters,
我子宮內膜得6.??mm,so要塞藥。但我趕不到打破卵針(too busy)。dr 周話下個月先

大宅

hi lingling668,

你係周醫生度試左幾多個cycle呀?
可唔可以講下你bingo個過程呀?
我想問dodo完之後除左塞藥,
醫生會叫你打安貽針, 你有無打到呀?
thx !!!
lingling668 寫道:
我都係睇周醫生有咗嫁,所以大家一定要聽醫生話,唔好咁易放氣!

民房

我都系睇周醫生的,之前周醫生話我的內膜薄,只有7,渠話可能是食左排卵藥,我就食左一個月的排卵藥,就在那個月做左iui,但失敗左,衣家我都無去睇了,因為我覺得自己身體非常之好,但睇完你地的情況,我捻我都要考慮我的內膜問題。 thanks!!
不如我地互相留個msn,因為我地都系睇周醫生的。

首頁

尾頁

跳至