在職全職

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

點解1歲bb只係痴揍佢既人

別墅

Re: 點解1歲bb只係痴揍佢既人

我覺得BB是好簡單的, 通常一定會計成日出住的人, 你放工及放假要比多些時候陪她玩, 我阿囡日間都係我阿媽看, 晚上才跟我, 不過情況就無你的嚴重, 都會跟我,再比些心機, 同她玩多些, 我每天都要唱歌及同她在地地玩的.
[img align=left]http://b1.lilypie.com/R0A3p8.png[/img] [img align=left]http://lilypie.com/pic/070621/MyhL.jpg[/img]

禁止訪問

男爵府

妳放工同放假spend多d時間陪佢就ok架啦. 我亞囝平時係工人同我媽咪一齊湊的. 但佢唔會特別痴佢地. 只要我係屋企, 佢就一定唔會要佢地. 我連食飯, 去厠所都唔可以, 佢要我寸步不離. 不果妳要預左自己1d私人時間都無. 我就6點幾出門口返工, 約夜晚8點先返都屋企. 跟住食飯(佢要坐係我大脾度食 ). 跟住同佢睇故事書, 其實佢都好鐘意睇電視, 不果我唔想佢成日睇. 1路同佢講到約10點, 跟住同佢換衫瞓覺.然後又講故事比佢瞓, 1路到11點先自己沖涼瞓覺. 星期6, 日全職湊. 有工人等於無. 其實都幾辛苦.

禁止訪問

男爵府

我個囝剛剛2歲,. 佢又無妳個女的情形喎, 佢由細都大都係痴我. 不果近呢幾個月越黎越嚴重, 同佢瞓覺已經瞓係佢隔離, 佢都唔得, 要我瞓埋d, 痴實d. 另平時一定要我係佢視線之內. 唔知佢係唔係覺得無安全感呢?

佢唔太跟妳, 咁痴唔痴妳先生? 因d人成日話囝就鍾意痴亞媽而女就鍾意痴老豆.
annie929 寫道:
錯了 就係我花了很多很多時間給他 揍佢既人唔係度時先要我 問題係你個女幾大 我d朋友話要等佢近2歲先會開始痴返媽咪
我宜家3個月先同朋友見一次 因為我一放工就回去見佢 星期日假期又帶佢出街玩 但問題係有時佢要揍佢既人搵唔到會唔開心啊~
你個女幾大啊~
我回家佢叫我抱 抱一陣玩一陣佢又要去搵揍既人

禁止訪問

男爵府

我都唔係全職湊佢, 我平時1早6點幾就出門口返工, 夜晚最早都要8點先返到屋企. 但總之一有我係屋企佢就一步都唔可以離開. 連平時日頭湊佢的工人同婆婆都唔要.

其實我反而唔想佢太痴我. 因實在太辛苦, 好困身. 有時放假想做吓自己野, 例如剪頭髮, 做facial都唔得. 佢會喊到失聲.

別墅

我諗呢d都算係求生本能。
annie929 寫道:
bb1歲啦 反而越來越痴揍佢既人 媽媽要返工 放工返去佢都會要我抱一抱 跟主都係四處搵返揍佢既人既 ... 有d唔開心 有咩辦法唔好成日為呢d野唔開心 唉~人地話bb大大下會跟阿姨 都唔知係唔係既 要幾大bor 成日陪佢玩 到訓都要阿姨

首頁

尾頁

跳至
熱門主題