懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

半夜3點幾開始痛,15分鐘到一次,拖到6點幾先入院,7點醫生駁機check話我未開連軟都未軟住一晚都係咁就出院,晏d轉返我去病房⋯就拆哂d機

之後開始愈來愈痛,密左,同姑娘講無人理10點到醫生黎問重覆問題都無幫我檢查,後來話病房都爆滿無得轉走我,唯有繼續等⋯咁我繼續四圍行,行多d會快d 已經10分鐘痛一次

到食完飯已經痛得勁左,連坐波都坐唔到!已經唔可以行出去同老公傾計,返上床典,就有小組姑娘睇我,已經去到5分鐘一次!但佢都係問果d問題仍然無幫我檢查⋯

去到三點交更第二批姑娘我已經帶到未回到氣就黎過已經開始便急,我同姑娘講佢仲叫我去廁所⋯先聽到有人再催小組姑娘黎睇我⋯佢黎到我第一句問佢係咪會幫我檢查我好痛同埋急佢檢查完話4度(先剛剛見紅⋯)⋯我心諗咪仲有排等⋯正當我想r打止痛針佢竟然話入產房!

因為我第二個,佢話可以好快去到十⋯
Call 埋老公入黎,入到去佢準備大約10分鐘 呢10分鐘係成世人最難過⋯痛到嗌出黎呀!佢再睇已經開哂即刻幫我穿水⋯連心跳機都未駁佢邊整邊叫我生⋯全程得一個助產仕接生,好在我生過⋯唔係唔知點算!
生完先知原來果2日好旺場同埋隔離有個媽媽好大件事d人去哂幫手⋯

Anyway 最緊要平平安安 其他野唔好要求咁多

就係咁20分鐘後阿仔出世了

大宅

回覆:痛左10幾個鐘(長長地)廣華生b

Bb 好錫媽咪,唔洗痛咁耐,恭喜呀!

侯爵府

無錯,最緊要平安

大宅

引用:Bb+好錫媽咪,唔洗痛咁耐,恭喜呀!

原帖由 wc64 於 14-01-18 發表
Bb 好錫媽咪,唔洗痛咁耐,恭喜呀!
我生大女痛左6個鐘生左半個鍾⋯

細仔痛左10幾個鐘我真係癲⋯

大宅

回覆:marykk 的帖子

係呀⋯唔要求咁高,聽住隔離床個b女要洗胃
對面果個又發燒咁

別墅

嘩.. D人咁既..... 好恐怖.. 我都係廣華生.... 雖然揀左係政府生我都預左唔會點有人理.. 但未至於咁.. 依家聽到你分享有D驚添............

男爵府

好媽媽勳章

我上胎廣華又係得一個助產士一路寫嘢一路離遠咁叫我生

到頭仔出左就無端一隊人衝埋來攪左十分鐘就生左

複式洋房

下個月到我了 我又係政府生 第一胎 睇完你哋既經歷有啲驚....

大宅

引用:嘩..+D人咁既.....+好恐怖..+我都係廣華生.

原帖由 devil.chloe 於 14-01-18 發表
嘩.. D人咁既..... 好恐怖.. 我都係廣華生.... 雖然揀左係政府生我都預左唔會點有人理.. 但未至於咁.. 依家 ...
因為入左小組麻,完全2 team 人,係果日旺場同有突發事件囉,但小組姑娘好好呀,生完都係咁教我餵人奶,勁好耐性!

大宅

引用:我上胎廣華又係得一個助產士一路寫嘢一路離

原帖由 daisylhn 於 14-01-18 發表
我上胎廣華又係得一個助產士一路寫嘢一路離遠咁叫我生

到頭仔出左就無端一隊人衝埋來攪左十分鐘 ...
佢地好多野寫!生完等佢寫左半個鐘先走得!

禁止訪問

大宅

引用:下個月到我了+我又係政府生+第一胎+睇完你

原帖由 cutiemama206 於 14-01-18 發表
下個月到我了 我又係政府生 第一胎 睇完你哋既經歷有啲驚....
唔洗驚,我生2個都係咁啫!知你第一胎會教你架!
第二個我嗌痛d姑娘仲話你生過都知生仔係痛架啦⋯我o咀⋯

大宅

引用:回覆+devil.chloe+的帖子決定去政府生就吾

原帖由 penguin8 於 14-01-18 發表
回覆 devil.chloe 的帖子

決定去政府生就吾好驚,因為都吾到你話事,人手吾夠就一定㗎嘞。 ...
私家醫生都可以趕去開party 夾硬催生啦⋯
唔係睇新聞,我姑姐話佢果陣都係差唔多經歷!

禁止訪問

男爵府

引用:半夜3點幾開始痛,15分鐘到一次,拖到6點幾

原帖由 hystericmini123 於 14-01-18 發表
半夜3點幾開始痛,15分鐘到一次,拖到6點幾先入院,7點醫生駁機check話我未開連軟都未軟住一晚都係咁就出院 ...
我又係,痛到死忍住唔痾忍左2粒鐘,佢地話正常係都唔幫我check,到check時已經直入產房空得啦:pppp:仲叫我忍住唔好痾入到去先

大宅

引用:+本帖最後由+penguin8+於+14-1-18+19:37+編

原帖由 penguin8 於 14-01-18 發表

回覆 hystericmini123 的帖子
總之乜都有長短⋯所以政府生更加唔好要求高!

禁止訪問

BK Milk勳章 畀面勳章

大宅

引用:Quote:原帖由+hystericmini123+於+14-01-18

原帖由 maggielmy 於 14-01-18 發表
我又係,痛到死忍住唔痾忍左2粒鐘,佢地話正常係都唔幫我check,到check時已經直入產房空得啦仲叫我 ...
你都係小組嗎?
真係分得好開,明明有醫生都唔睇我⋯

大宅

引用:Quote:原帖由+hystericmini123+於+14-01-18

我又係,痛到死忍住唔痾忍左2粒鐘,佢地話正常係都唔幫我check,到check時已經直入產房空得啦仲叫我 ...
你都係小組嗎?

大宅

你都係小組嗎?

首頁

尾頁

跳至