跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

大家可否介紹產科醫生給我呀?

hi~

我唔知搵邊個醫生做產前檢查呀,
大家可否介紹產科醫生給我呀?
地址,電話及收費?
thanks

民房

Re: 大家可否介紹產科醫生給我呀?

我第一個bb 係仁安醫院出生, Dr Connie Yuen 是仁安婦產科駐院醫生. 她不是那些很熱情的,但很實話實說.我生bb 的過程很順利,生完當天已可行動自如, 傷口薘得好好. 是朋友推薦的. 因為我想順產,很多私家醫生主張開刀.但因她是駐院的,所以不需四周圍掛診. 此外,Dr Chan Fan (沙田) 開刀很出名. 電話明天給你. 我這一次懷孕也是睇番Dr Connie Yuen

子爵府

bhapril :

我剛有咗六週幾,上次都係搵袁靄珊幫我接,佢真係幾好,但好難有期,你要BK幾耐先睇到第一次呀?我而家仲十五十六好
唔好再搵返佢,因為我驚成日都BK唔到期作產檢呀?所以暫
時睇住元朗既馮樹明先(因我住元朗)囉!

大宅

好媽媽勳章

我自己睇中環陸國輝E生 都幾好 價錢亦相宜
同埋 佢唔多介意你去睇產檢, 而係政府/其他地方生, 亦唔算太難BOOK時間, 不過去到你預左要等
但係佢得2D照,如果要照3D / 4D就要睇其他E生

民房

Hi GCH

我都Book左2-3weeks先有得睇,但之後覆診就沒有問題,護士會安排到時間. 如果你覺得袁醫生好,就唔好轉.好難夾到個有信心.我現在大約8-9週.上次5-6週睇過袁醫生,後天去覆診

複式洋房

我係07年11月媽媽,我而家睇緊係翹康既醫生,
我睇緊吳崇傑醫生,我表姐而家都係睇緊佢,
佢好有耐性同細心,而且唔係好貴,每次檢查$380(連照超聲波),佢係沙田同尖沙咀都有診所!
你可以上呢個網頁搵吓啲醫生資料:
http://www.hkdoctors.org/chinese/index.asp
希望幫到你哋啦!

禁止訪問

畀面勳章

複式洋房

我睇緊蕭景生女醫生,佢勁有經驗,依家有D幾出名嘅醫生都係佢嘅徒弟。
GOOD!!!

複式洋房

我 2 胎都係睇 "余啟文" 醫生, 佢在將軍澳仁安分區診所及尖沙咀都可以睇, 方便, 而價錢都不是太貴, 睇一次 四伯幾蚊...
[url=http://us.a2.yahoofs.com/users/43c91660z4f1e6eea/efafscd/__sr_/dcf6scd.jpg?phQ.mfFBpMq7_5Gq]

大宅

我之前睇陸國輝,而家轉在余若星,都好仔細..

首頁

尾頁

跳至