論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

會唔會比印印閒得睇電視?

[quote] -------------------------------------

大宅

Re: 會唔會比印印閒得睇電視?

NO
人人常歡笑 不要眼淚掉

伯爵府

no la

別墅

佢居然自己開黎睇

[quote] -------------------------------------

大宅

reb1228 寫道:
佢居然自己開黎睇

係你面前開?
人人常歡笑 不要眼淚掉

大宅

咁膽大包天一定要話佢啦!
reb1228 寫道:
佢居然自己開黎睇

公爵府

2023年兔年勳章 開心吸收勳章 夏天玩到顛 大廚勳章 趣教勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我位阿姐自從上手老細連電視都比佢買黎安響房之後,今個約返黎都係咁,自己開電視睇,而家仲要睇埋洗冤錄先訓................... :-( :-( :-(

複式洋房

唔好俾佢地睇電視,睇睇下佢地會坐係梳化和你一齊睇。好似係女主人咁。我試過個賓係道睇電視,我就同個仔係道溫書,佢完全唔識造自己入房,叫佢就面黑。

大宅

當然唔比啦, 費事比佢睇到你叫都唔知呀!

公爵府

如果佢同我囝一齊睇就無所謂...但如果佢自己開電視睇就一定唔得啦

別墅

呢兩日佢上晝已經做晒野,下晝我都無野比佢做,我同小b瞓晏覺,佢居然係廳睇電視,我起身佢都繼續睇,但我個段時間又真係無野比佢整,我可以點做,唔通等佢係度呆坐??

大宅

一個屋企無理由無嘢做喎! 叫佢係你訓晏覺時, 做啲平時比較少做嘅嘢, 好似埋櫃筒嗰啲可做可唔做嘅嘢. 等你起身就叫佢陪個仔一齊玩囉.

侯爵府

成間屋一d 野都無得做? 洗廚房, 搬晒d 廚櫃既野出黎抹/執, 洗冷氣機既隔塵網, 吸塵, 抹下窗檯, 再吾係, 如果屋企用地磚既, 叫佢用牙刷 + jif, 刷乾淨d la位, 看電視呀啦

珍珠宮

唔係喎, 你屋企有小朋友點會無野做, 抺完可再抺, 廁所, 廚房, 地櫃, TV, 坐廁, 磁磚, 煮飯爐頭, 抽油煙機, 洗消毒仔仔D玩具.......大把啦.

大宅

我又唔會完全反對工人睇電視, 我個工人夜晚洗完碗會睇一套電視劇(9:30~10:30)先沖涼瞓覺, 我都會比佢坐sofa睇添, 但日頭佢好自律唔睇電視, 除非我放假同阿囡瞓午覺佢會自己開黎睇, 佢做好晒野我唔會話佢既, 不過如果佢過份我一定會話佢囉.

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我工人就從來唔會開黎睇,如佢下午搞掂d野,佢會睇下書/做功課,我ok架,仲好添,我都鼓勵佢報course學.
但有時夜晚得我一個人,晚飯後佢會陪我睇陣TV,跟住先去zzzzzz.

首頁

尾頁

跳至