自由報料

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

請問攜人民幣過境回大陸, 每天限額係幾多...急急急

大宅

Re: 請問攜人民幣過境回大陸, 每天限額係幾多...急急急

最多cash 20,000....
回 望 這 半 生 也 許 是 場 夢 年 月 已 帶 走 幾 個 秋 與 冬 淚 也 倦 了 夢 也 不 斷 轉 眼 逝 去 生 命 或 許 是 場 空

14/5/2006: 3.30kg (birth)
14/6/2006: 4.34kg (1 month)
20/7/2006: 5.58kg (2 month)
25/8/2006: 6.41kg (3 month)
16/11/2006: 7.5kg (6 month)

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Re: 請問攜人民幣過境回大陸, 每天限額係幾多...急急急

如果被發覺帶超過此限額, 會有乜野罰則?
carriechan 寫道:
最多cash 20,000....

大宅

我唔記得係要罰錢定充公d錢, 幫你問下人先........

回 望 這 半 生 也 許 是 場 夢 年 月 已 帶 走 幾 個 秋 與 冬 淚 也 倦 了 夢 也 不 斷 轉 眼 逝 去 生 命 或 許 是 場 空

大宅

我friend 話唔知佢地會點罰, 但係就要小心, 因為佢地有權"行政拘留"咁話.....

子爵府

我打去工聯會問, 佢地話帶上最高 60,000, 帶落香港就 20,000, 唔知真定假 因為佢地講時都唔係好肯定
親子王國以外之相冊連結已被刪除

子爵府

唔會....你表現得誠肯啲講你帶咁多錢做乜就得(唔好話買貨!)
問到就話唔知有限額.

我同我老細都試過!
carriechan 寫道:
我friend 話唔知佢地會點罰, 但係就要小心, 因為佢地有權"行政拘留"咁話.....

水晶宮

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

帶入境只要有申報就無上限,而出境多就人仔$20000,過要申報,否則可能被充公。
識網友只限吹下水、交換下資訊、發揮網力,邊個認真就邊個輸。

首頁

尾頁

跳至