自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

本港回收Thomas火車

美國回收23款「THOMAS」火車玩具,本港代理商證實,其中14款在本港有售,已展開回收。

美國當局宣布,要回收中國製的THOMAS火車系列玩具,約有150萬套,全部用木料製造,於2005年至今年6月發售。

美國消費者產品安全委員會表示,玩具上部分油漆,可能含有重金屬鉛,兒童放入口可能會中毒,但暫沒收到有人不適的報告。

香港代理商稱,其中14款在香港有售,已經叫零售商盡快回收。海關表示,已經聯絡代理商,了解事件。

水晶宮

2019新春慶豚圓

Re: 本港回收Thomas火車

thanks!

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Thanks
愛 我 就 別 傷 害 我

禁止訪問

子爵府

等我check

男爵府

THX
Love is True~ :-D

男爵府

thx~不過我買親都係膠~我覺得bb 細個唔適合玩木玩具
好危險

大宅

點樣先知邊D要回收,阿仔成日玩①架! :-(
HI ! 我叫MATTSON 仔,

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

my son have many thomas train

用戶要求終止服務

好彩冇買wooden者!

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我姪仔好鐘意Thomas架. 好彩冇買回收嗰款木火車.

首頁

尾頁

跳至