香港18區媽媽會

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

有無小朋友係天水圍學緊鋼琴??

你地小朋友而家係邊度學緊鋼琴呢??價錢如何,時間有幾多,有無好導師介紹呢??
而家我糖糖足左3歲半,想畀佢試
若要人不知,唔好太低B~~~

民房

Re: 有無小朋友係天水圍學緊鋼琴??

3 歲半學鋼琴要先考慮小朋友體格上是否能夠應付,有時未必早學就好,都要睇下小朋友應唔應付到。

始終學習鋼琴投資也比較大,選擇學琴的話就要買一座鋼琴,亦唔建議租琴室練琴啦,咁樣會影響小朋友學習進度。

珍珠宮

你可以試下比佢去tom lee學個d 音樂小天地個d先,佢地係for 3歲-3歲半架,甘睇下自己個小朋友係未真係對鋼琴有興趣先再決定比佢繼續學~

我建議一開始學,唔好即刻買琴住,因為一座琴都唔平,如果小朋友只係貪新鮮既話,就會晒錢囉,所以我覺得應該觀察一段時間先再買琴~

男爵府

畀面勳章

唔該晒大家的意見,其實我都已經排緊通利音樂小天地的班,但係排左半年都無回音,所以想搵

若要人不知,唔好太低B~~~

大宅

我教過一個K2的小朋友,她學鋼琴的時候是K2下學期,
若你打算讓小朋友學鋼琴,現在你可在家裏準備一下,
讓她多玩一些手眼協調的玩具,如泥膠
若你真你要參加音樂興趣班,
TOM LEE的會比較專業,
因TOM LEE的老師都有專業訓練,
而不會是幾個只有8級的老師馬馬虎虎合作開檔那種,
再者,我沒有看過TOM LEE需要用到免費試堂作招徠。

原文章由 shino_mok1983 於 07-6-15 21:31 發表
唔該晒大家的意見,其實我都已經排緊通利音樂小天地的班,但係排左半年都無回音,所以想搵

複式洋房

i line up in tom lee course for more than 1 year, and they call me up previosly. but they only hv 1 class at 4pm on weekday. i give up cause' my kid having pm class.
原文章由 shino_mok1983 於 07-6-15 21:31 發表

首頁

尾頁

跳至