跳至

首頁

尾頁

大宅

肉緊的B

我個仔唔知點解每次見到啲小朋友都非常肉緊,即刻揸住人哋心口喺到大叫,我阻止咗好多次,而且都有教佢同人哋say hi或者握手等,但次次佢都同一反應,並試過一次俾人哋問你嗰個係仔嚟嫁?因人哋嗰個係孫女嚟,搞到我幾尷尬呀,你哋話點算好?? :-(

別墅

Re: 肉緊的B

小B之前經常都係咁,但係我媽媽日日都用公仔去示範點樣氹公仔瞓覺,所以小B便去學氹公仔瞓覺!
出到去見到其他小朋友,就即刻叫佢點樣氹瞓覺呀,現在進展得幾好

大宅

肉緊的B

唔緊要... 係咪平時少出街呀, 我諗你同BB出多D街, 好似公園,CLUBHOUSE等, 等佢見多D人, 慢慢佢會習慣, 到時應該無咁肉緊架喇!

原文章由 gg2000 於 07-6-14 22:56 發表
我個仔唔知點解每次見到啲小朋友都非常肉緊,即刻揸住人哋心口喺到大叫,我阻止咗好多次,而且都有教佢同人哋say hi或者握手等,但次次佢都同一反應,並試過一次俾人哋問 ...

民房

Yes, I agree with you , that's a very good way to teach your baby, use a doll, be nice and be gentle to the doll, then he'll know that's the right way to live and socialize to other people.
原文章由 bblucky 於 07-6-15 15:46 發表
小B之前經常都係咁,但係我媽媽日日都用公仔去示範點樣氹公仔瞓覺,所以小B便去學氹公仔瞓覺!
出到去見到其他小朋友,就即刻叫佢點樣氹瞓覺呀,現在進展得幾好

首頁

尾頁

跳至