自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章

嬲到噴火

今晚十點零鐘番到屋企,見到99由我地房行出黎,以為佢幫我柵窗或拎d衫入去之類,點知我入到房,睇見我張床有瞓過o既痕跡,摸落去仲係暖笠笠當堂慶過火c, 我最憎其他人瞓我張床,亦唔鐘意立亂走入人地間房,佢真係好無禮貌,平時已經好鐘意係我間房開櫃桶摷野睇,以為我唔知,但佢d衰手尾實話俾我知佢做過,我都忍住唔出聲,但今晚實在忍無可忍,醒左句佢嘆:做咩要响我地間房瞓呀?呢度係我唯一私人空間,唔該尊重下,你見吾見我瞓過你張床呀?因為我有禮貌.
春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

Re: 嬲到噴火

好想知你99有咩反應

伯爵府

我都好唔仲意人訓我張床,我仲以為自己有怪癖tim

侯爵府

米奇BB 寫道:
我都好唔仲意人訓我張床,我仲以為自己有怪癖tim

me too

大宅

你99傻架, 自己有床唔瞓....比著我會小佢....

子爵府

好媽媽勳章

個款咪好唔滿意我好話佢,個咀'廟廟'下好不肖,用個神情話番我懶巴閉,張床懶有寶,好一個八婆樣
agneskong 寫道:
好想知你99有咩反應
春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

男爵府

點解要訓你張床呀?佢冇床訓?
係我既話我一定發脾氣,
你可唔可以鎖住間房,唔好比佢入到你間房
真係冇晒私人 :tongue:

男爵府

renren 寫道:
個款咪好唔滿意我好話佢,個咀'廟廟'下好不肖,用個神情話番我懶巴閉,張床懶有寶,好一個八婆樣 [quote]
agneskong 寫道:
好想知你99有咩反應
[/quote]
點解你重可以同99一齊住到

大宅

如果係我,我會順便話埋佢,"平時你睇我d野,摷我d野睇我都唔出聲了,我張床你仲想侵佔埋"

大宅

d老人家都唔化既,無寶既話又去瞓人張床

子爵府

呢d咩99, 咩人

男爵府

複式洋房

嘩, 你都仲可以同你99一齊住啊, 佢一d都唔識尊重人, 咪比佢教壞d細路添啊~~

大宅

我都同你1樣有個好喜歡訓人地張床既99,,,
果時我仲係同佢住..
佢成日趁我地訓我mami度過夜既時候就黎..
佢仲要係唔幫我地執返好張床果隻...
之後我就1定會叫老公換過d床單..
再用1個好天真既語氣問我老公:點解張床又會亂左既?
等99知難而退..
到某1日我老公都忍唔住開聲叫佢唔好再訓我地張床..
佢先冇再咁做

子爵府

好媽媽勳章

佢隻佬係佢地間房煲煙吖嘛,嫌臭又見我地未番咪鼠入去囉 :evil: 都唔係今日先知佢煲煙啦,係佢自己無本事head住件廢柴叫佢唔好食,晚晚扮到好委屈喊晒口無覺好瞓,係廳瞓梳化,今晚佢鬼上身死上我張床瞓.

以前試過鎖門走人,佢地好叻架,識得用士啤匙開門,之后以為神不知鬼不覺咁鎖番.我見佢咁辛苦,咪寫定張紙提示下佢地:請出門記得反鎖.咁先無咁衰格偷偷開門.....講緊係無再日日係咁,但耐唔耐係咁囉.
小麵麵 寫道:
係我既話我一定發脾氣,

伯爵府

係啦~你可唔可以lock住個門呀?我一出街就lock門架喇~最憎人入我間房 :tongue: :tongue: :tongue:

大宅

偷偷換鎖,等佢下次想入去摷野或瞓覺時無得入...
renren 寫道:
佢隻佬係佢地間房煲煙吖嘛,嫌臭又見我地未番咪鼠入去囉 :evil: 都唔係今日先知佢煲煙啦,係佢自己無本事head住件廢柴叫佢唔好食,晚晚扮到好委屈喊晒口無覺好瞓,係廳瞓梳化,今晚佢鬼上身死上我張床瞓.

以前試過鎖門走人,佢地好叻架,識得用士啤匙開門,之后以為神不知鬼不覺咁鎖番.我見佢咁辛苦,咪寫定張紙提示下佢地:請出門記得反鎖.咁先無咁衰格偷偷開門.....講緊係無再日日係咁,但耐唔耐係咁囉. [quote]
小麵麵 寫道:
係我既話我一定發脾氣,
[/quote]

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

我 99 吾會瞓我張床, 但係佢會打橫瞓係廳地下. 佢話瞓吾慣床褥, 仲拎我個仔張櫈仔做枕頭.

最火滾係佢等我去左超市買野, 熄晒 d 冷氣, 又吾開風扇. 等我返到屋企, 2 個仔塊面熱到紅晒, 我火到黎, 即刻開大 d 冷氣, 仲要話比 99 知, 我 d 冷氣日日都開住嘅. :tongue: :tongue: :tongue: 之後 99 就每日一電, 問我有冇開冷氣, 有就熄左佢. 都痴孖根、忽忽地嘅. 我話熄冷氣?? 等我 call 比老公、佢個仔問下先啦. :evil: :evil: :evil: 之後再睇到 99 來電顯示就吾聽. 我老公都贊成.

子爵府

好媽媽勳章

我都奇怪點解可以忍咁耐都唔搬走住,一路住一路同c佬嘈交都係為左佢老豆老母d衰野.其實屋一路有搵,不過一係唔精神一係唔就腳,再唔係c佬盤pair,佢根本鐘意黐屋企拖字訣.而家睇中個新盤,雖然可以入伙但等多d人住先搬走,唔使再對住d令自己嘔血o既人.

男爵府

你99都好....

首頁

尾頁

跳至