夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

del

大宅

Re: 我要同對仔女走,唔比佢知

之前都聽你講你老公都好有問題,為左對仔女好,做媽媽既一定要下定決心呀.

大宅

初時睇你話靜雞雞走我想反對,想叫你同老公傾下,但佢會無啦啦發脾氣又搞個仔,見你情況好似好迫切,既然你已決定搬走又申請左屋,我諗你都係去搵社工先啦!就算想同佢好返,都須要一個專業人仕去輔導,如果佢搞你阿媽,佢會通知警方去處理,至於你自己,社工可以幫你地搵屋甚至入住暫時性居所,你又要湊細路暫時無工作能力,社工可以代你申請綜援,暫時幫補生活開支

佢點搞你個仔?
有冇打你個仔?
佢有有打你?
搞事後有冇悔意?

禁止訪問

別墅

嘩,佢好有問題,,,,,,,真係快d走,唔知會唔會有日癲起上黎無啦啦拎刀斬你兩母子,,,,,佢精神我諗都有d問題,你快d去搵社工幫手啦..............

男爵府

早走早 ,遲走瞓唔

http://www.swd.gov.hk/vs/chinese/welfare.html

http://www.swd.gov.hk/tc/index/site_pubsvc/page_family/sub_listofserv/id_familycris/

大宅

你可以試下去社署家庭保障部揾社工,同佢講你屋企嘅問題,叫社工幫你快d拎到公屋.

大宅

你終於下定決心,我覺得好開心!!
活係一個咁得人驚既家,真係人都顛,希望你可以快d脫離魔掌,唔好再俾果d人令到你3母子日日擔驚受怕!!!

搬左出黎之後,有咩事就報警,因為佢地唔再係你親人,你而家咁既環境,就算做絕d,我都唔反對!!!!

[size=xx-large]你好叻女!!加油呀!!

男爵府

睛靈勳章 BK Milk勳章

你c6咁恐怖,真係早走早著,唔走瞓唔著啦!
靚太唔易做!!

大宅

妳老公真係好有問題...妳呢個決定做得好

大宅

http://www.swd.gov.hk/tc/index/site_pubsvc/page_family/sub_listofserv/id_residabwomen/

努力呀﹐我精神上支持妳 不過我見議妳話比妳母親知發生甚麼事﹐等佢有心理準備。(以上是社處網址﹐這些住宿服務應幫到妳)

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

樓主我都支持你,不過最好都找社工傾傾備案,因為他佢始終是兒子的父親,佢有權要回兒子,所以備左案對日後都有好處,就算要打官司都有社工申請法援,總知有社工幫手好多野都好做些。

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

好在你無同佢註冊結婚 早走早著......

就算你靜雞雞搬, 最好要留下一封信交代清楚,數晒佢d衰野, 等佢自己懺悔, 叫佢死心, 唔好搵你, 費事佢周圍問人或者以為你失蹤去報警。

別墅

記得搵社工,先備案。否則,若c6顛起上黎,都可以有人照應下。
而且,過渡時期,你經濟,生活上有乜問題都易解決d。

準備好,就快d走。

Good luck!

民房

呢個男人真係變態,早走早著啦,記得找人幫手,如果唔係有起事上來,小朋友是最無辜。

希望你以後生活愉快!!

禁止訪問

男爵府

你有無話要邊區的 [quote]
850212 寫道:
其實我之前都搵過社工,我同佢講想去宿舍住,佢話我呢

禁止訪問

大宅

2018復活節勳章

850212,

祝你早日有個新開始, 遠離惡夢!

加油!加油!加油!

大宅

850212 寫道:
其實我之前都搵過社工,我同佢講想去宿舍住,佢話我呢啲唔係家庭暴力,叫我忍佢到搬屋喎,我所以我諗住租個地方,有埋家具,細細地住幾個月,唔知要幾錢呢,我有筆錢係for搬屋用但唔多,唔想太貴,住宿舍唔係唔好,但始終唔係咁方便,我又要揍住2個咁細

你同社工講,係咪要死左人先叫家庭暴力呀??就係因為社處睇輕d家庭暴力事件,搞到要有人死先出黎講話"呢d係慘劇!"~~~
而家你地3母子生活係恐懼之中,當你係單親媽咪,申請宿舍應該唔難,仲可以好快添,係個社工唔想搞咁多野姐............

首頁

尾頁

跳至