自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

急、暑假了、小朋友大近視、可否學游泳???

如題……
暑假了、囡囡想學游泳、
無奈天生大近視、左眼600度、右眼400度、
今年5歲、用了眼鏡差不多一年了 :-( :-(
上年和囡囡去游泳、都是“大” 著眼鏡的、
但我知報泳會、好似不能“大” 著眼鏡去游泳、
我去過大公司問、只有相同度數的泳鏡才有、
請問各BK 媽媽、爸爸、
指導下、教下我、如何是好???
囡囡非常LIKE游泳、

禁止訪問

2019新春慶豚圓 2019勳章

Re: 急、暑假了、小朋友大近視、可否學游泳???

大宅

suilangmui
5該晒
我明天去Jusco同千色、問下、
代囡囡送給妳一點心意~~~

大宅

回應下啦

大宅

回應下啦

複式洋房

有分開度數的,不過是for大人,五歲唔知會唔會鬆d呢?

我上年係德福運動家見過。

一係可唔可以就400度隻眼就算呢? 反正都唔足度數。

大宅

gobbytse
5該晒

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

gobbytse,

上年係Sogo買左對有近視泳鏡俾朋友既仔 (10歲) 750度近視。Sogo sales話近視泳鏡係戴少50度,所以我買左副700度近視泳鏡俾朋友既仔。
天空之城, 快樂之地

首頁

尾頁

跳至