想生BB

跳至

首頁

尾頁

民房

請問有無喺廣華做ivf

我將會喺廣華做ivf, 想問下曾經喺廣華做ivf

複式洋房

Re: 請問有無喺廣華做ivf

Mrs.Water,
請問你由第一次見不育科, 要排幾耐才排到做IVF呀. 可以講個過程呢聽聽嗎? 我好擔心要排好耐呀, 而家都仲未見不育科醫生, 都唔知要排到幾時. Thanks

民房

hi, bibimuimui

我舊年(06年)年頭開始排, 今年(07年)4月左右第一次見醫生, 因為我之前喺私家做過iui, 所以一開始就可以排ivf, 嚟緊8月我再覆診, 年尾可以做ivf, 所以想問下大家知唔知道廣華ivf打針

複式洋房

Hello Mrs_Water,

我06年6月係廣華排婦科架, 因為當時文件唔齊, 老公既驗精報告唔接受(家計會到驗架), 跟住排咗06年9月見醫生, 因為之前家計會安排我照輸卵管, 有一邊塞咗, 所以醫院就安排我07年4月入院做腹腔鏡, 07年11月就再接見醫生, 我想到時睇吓可唔可以直接排IVF, 因為係07年1月時我係Dr.Tay到照到多囊卵巢症, 但係做完腹腔鏡後醫生又話冇喎, 醫生話只有一邊塞咗和另一邊有囊腫, 所以我諗我應該係唔可以自然懷孕, 我Book 咗8月睇Dr.Tay, 但係應該唔會揾私家做IVF, 因為太貴嘞, 所以我希望可以直接排IVF啦, 我唔想再浪費時間, 因為我而家就嚟35嘞, 你係私家都做IUI幾多錢呀? 同埋你有d乜野問題呀, 希望大家可以交流吓.....

複式洋房

Hello Mrs_Water,

我06年6月係廣華排婦科架, 因為當時文件唔齊, 老公既驗精報告唔接受(家計會到驗架), 跟住排咗06年9月見醫生, 因為之前家計會安排我照輸卵管, 有一邊塞咗, 所以醫院就安排我07年4月入院做腹腔鏡, 07年11月就再接見醫生, 我想到時睇吓可唔可以直接排IVF, 因為係07年1月時我係Dr.Tay到照到多囊卵巢症, 但係做完腹腔鏡後醫生又話冇喎, 醫生話只有一邊塞咗和另一邊有囊腫, 所以我諗我應該係唔可以自然懷孕, 我Book 咗8月睇Dr.Tay, 但係應該唔會揾私家做IVF, 因為太貴嘞, 所以我希望可以直接排IVF啦, 我唔想再浪費時間, 因為我而家就嚟35嘞, 你係私家都做IUI幾多錢呀? 同埋你有d乜野問題呀, 希望大家可以交流吓.....

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章

我都係有多囊卵巢症同有一邊輸卵管塞咗,家庭医生寫咗医生紙俾我去排政府隊,我想請問我攞封医生紙同啲報告去廣華邊度交呢?係咪最好我先去其他診所驗血同埋老公先驗精呢?

複式洋房

原文章由 JCarCar 於 07-7-4 21:46 發表
我都係有多囊卵巢症同有一邊輸卵管塞咗,家庭医生寫咗医生紙俾我去排政府隊,我想請問我攞封医生紙同啲報告去廣華邊度交呢?係咪最好我先去其他診所驗血同埋老公先驗 ...

Hi JCarCar,
係登打士街既徐展堂大樓, 但係唔記得係2樓定3樓, 你可以打電話去問一問, Tel : 3517 5215, 至於老公既驗精報告醫院好似唔係邊到驗既佢哋都接受, 所以我都係係廣華到驗, 你最好打去問一問.

民房

原文章由 mrs_water 於 07-6-15 11:42 發表
hi, bibimuimui

我舊年(06年)年頭開始排, 今年(07年)4月左右第一次見醫生, 因為我之前喺私家做過iui, 所以一開始就可以排ivf, 嚟緊8月我再覆診, 年尾可以做ivf, 所以想問下大家知唔知道廣華ivf打針

我七月頭去排,出年七月見醫生,之後是否要聽talk?我問私家醫生,佢話由排到做大概兩年. solong~

大宅

我由07年3月排廣華‥要出年四月先第一次見醫生‥‥
我仲要係齊哂料‥‥(有老公驗精報告、我照輸卵管報告、我o既荷爾蒙報告、婦科醫生介紹信.......)
呢聞見完醫生仲要排多一年先做到IVF....
我真係忍受唔到兩年o既時間‥
所以我都直接睇左私家‥不過賡華我都有排‥
當兩手準備囉......

原文章由 bibimuimui 於 07-6-15 11:29 發表
Mrs.Water,
請問你由第一次見不育科, 要排幾耐才排到做IVF呀. 可以講個過程呢聽聽嗎? 我好擔心要排好耐呀, 而家都仲未見不育科醫生, 都唔知要排到幾時. Thanks

首頁

尾頁

跳至