自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章

Re: 沙田新城市地下新食肆

我記得佢,我果時叫佢八佰伴嬸嬸。自從冇左八佰伴之後就未見過佢啦!!

[quote]
JJA 寫道:
我讀書果時成日三五知己咁放學去八佰伴 food court食嘢,果度好多嘢食,好開心,真係如懷念呀!

仲有,鍾意行八佰伴嘅朋友,記唔記得邊個係阿saucer呀?呢!果個成日著到成身綠色,又鍾意將八佰伴d綠色封口膠紙貼到成身都係嘅嬸嬸呢!有冇印象呀?佢雖然扮相怪異d,但唔會騷擾其他人,有次佢仲話比我同學知佢個名叫saucer,幾搞笑!

男爵府

好媽媽勳章

wing1206 寫道:
我都好懷念個音樂噴泉,以前的麥記,雞記,八佰伴的公仔燒餅,要等好耐都要等.

me2

大宅

個噴水池搬左去避風塘個層,只係岩哂d情侶去拍拖囉, 個度夜晚係幾靚既),而個snoopyland咁耐都唔整整佢, 甩哂色, 又無d新意,星期六,日我見到最多既係賓賓囉....唉!

子爵府

嘩!果度好恐佈ga, d小朋友多到好似螞蟻咁,中午太陽晒正又焗又熱,d大陸媽咪又凑d小朋友喺花槽上小便,行多2步就係toilet la, 真攞命!

waiwing 寫道:
個噴水池搬左去避風塘個層,只係岩哂d情侶去拍拖囉, 個度夜晚係幾靚既),而個snoopyland咁耐都唔整整佢, 甩哂色, 又無d新意,星期六,日我見到最多既係賓賓囉....唉!

大宅

係呀,好多大陸人,有一次我帶我個仔想上個架黃色巴士,我個仔都係2歲之嘛, 我扶住佢上緊巴士既樓梯,跟住上面有個6,7歲既小朋友要落黎,佢阿媽跟住佢既後面,見到我地已經上左2級,佢同佢個仔都無諗住讓我地上先,係咁係我地面前進迫,咁我一路話佢一路讓比佢落先囉,真係激死我

JJA 寫道:
嘩!果度好恐佈ga, d小朋友多到好似螞蟻咁,中午太陽晒正又焗又熱,d大陸媽咪又凑d小朋友喺花槽上小便,行多2步就係toilet la, 真攞命!

[quote]
waiwing 寫道:
[/quote]

子爵府

mwh 寫道:
[quote]
wing1206 寫道:
我都好懷念個音樂噴泉,以前的麥記,雞記,八佰伴的公仔燒餅,要等好耐都要等.

me2 [/quote]

Me too!! 果時我同老公仲未結婚,拍住拖排隊買燒餅,我仲有好鍾意有檔係賣串燒,最鍾意買司華力腸
[img align=left]http://victorian.fortunecity.com/cezanne/607/cartoon19.gif[/img]

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

真係要整下個snoopy land ....
其他我覺得無大分別

禁止訪問

大宅

你講開就有印象, 個女人係住河畔的, 但好耐無見佢LU....

你地連人地住邊都知... 你地係邊到讀書O架, 我以前讀河畔台山商中學成日見到佢過WOR..

大宅

非常同意, 你們的心聲, 我自己就去得越來越少, 可能我窮掛...

我真係我懷疑係唔係有咁多人消費得起. 我見好多人行來行去, 但不見得D舖頭好多人俾$買野WOR.
?-(

大宅

畀面勳章

我都覺d野貴左好多呀/口\
不過佢就好似整齊左~
因為同1類既野係同1層~
好似方便左咁~
我宜家去個到通常係去nike個d行~
同埋去A-1買麵包同雪糕
A-1 d野真係超好食

公爵府

畀面勳章

HAHA...我知呀, 我地真係同一年代架, 個個女人好古怪, 成日偷八百伴膠紙, 痴滿全身架嘛, 不過其實佢幾elegant架, 好似係日本人黎架

bingtung2002 寫道:
你講開就有印象, 個女人係住河畔的, 但好耐無見佢LU....

你地連人地住邊都知... 你地係邊到讀書O架, 我以前讀河畔台山商中學成日見到佢過WOR..
歡迎參觀『文。穎之家』
文文小公主Corliss出生於28/9/2006, 重2.99kg, 31/12/2008重13.4kg, 高85cm
小穎小王子Wayne出生於01/11/2007, 重3.5kg, 27/2/2009重11.8kg, 高78m, 頭圍49cm

大宅

好同意ar, 其實我曾經send過email去投訴佢地成日裝修好唔環保, 好似果時arm arm整完美心架lift, 無耐又整過....同埋買唔到野係事實, 我宜家成日要去馬鞍山千色店到買生活用品, 上2個星期我想響沙田配curtain都無一間shop有....要去到city one!
我都好miss以前, 我記得我第一次買lipstick送比我阿媽係響八百伴ga, 位置應該響宜家agnes b 果度la!
無計la, 你睇平時幾多大陸人去先得ga, 不過, 我覺得d shop係咪真係o甘好生意呢???

等待驗證會員

有無"賓士"之友!!!
我都係想做個好人''遮''

大宅

係呀係呀,佢仲好鍾意穿紫色衫

大宅

哈哈, 係呀, 仲有潮人之地"賓士"呀, 你咁都記得, 以前成日去哩.....

凍冰冰 寫道:
有無"賓士"之友!!!

大宅

bingtung2002 寫道:

我以前都係讀台山傢 , 我都師姊妹

伯爵府

到~~~~

凍冰冰 寫道:
有無"賓士"之友!!!
http://hk.myblog.yahoo.com/handmadeson

男爵府

waiwing 寫道:
我都係多數都係行西田個面, 因為有反斗城,元氣,pizza hut等等,價錢較為合理...

[quote]
webjen 寫道:
我都覺得係,一期個面好似去左金鐘咁.....
依家淨係去西田個面行!!
[/quote]

YES,多數都係行西田個面, 因為有反斗城,BB SHOP~

男爵府

我都覺得好多名店...跟本就唔會買咁貴既野....所以好少行...係無興趣行

首頁

尾頁

跳至