論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

民房

謝謝你們!

各位為外傭政策爭取,奔走的靚太/女們,衷心多謝你們無私的付出!!!

大宅

Re: 謝謝你們!

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

[img align=left]http://www.hk-laufamily.com/_319.gif[/img]千祈唔好咁講呀..

係要多謝大家架,大家一切努力先有機會.

禁止訪問

禁止訪問

大宅

殊))))))))))))))樓主唔好咁大聲呀....

大宅

我都係o黎到呢度,至知道請外傭有好多o野要留意。

別墅

多謝各位經驗之談, 我係呢個topic "論盡家傭" 學左唔少野.

大宅

2019勳章 醒目開學勳章

小蝦媽媽 寫道:

我都係o黎到呢度,至知道請外傭有好多o野要留意。

agree!

Thank You very much!

珍珠宮

多謝你地的付出

別墅

我都拍下手先
唔係幾位靚媽O既付出,我諗而家好多人仲比工人玩到「駝駝擰」,我都O係度學到好多陰招對付工人呀 ,佢地真係好有心機日日O係度教人點對付D衰工人

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

無言感激!

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

男爵府

千個太陽 - 葉太�BK MAMI

葉:MY FRIEND 今天你如何
難得一起齊高歌這歌
從不懂解釋我為何 在你友愛內尋到火
年頭匆匆的飄過 甜苦都許多
風波雖各自去闖 而兩心未分過
甚慶幸 又再逢 就算離開過

BK:琴聲跟心聲同行 彈出一首如火的愛歌
原因心中一個良朋 共我再見面和我歌
合︰伴我行 是友誼 是太陽千個

合:真開心可跟你對望 內心閃出光
若然開心哭了 請你原諒
明天不管將會如何 晴天陰天仍高歌這歌

葉:年頭匆匆的飄過 甜苦都許多
BK:風波雖各自去闖 而兩心未分過
合:伴我行 是友誼 熱我心 是你一個
無人可 吹得熄 火太陽千個

執著帶來痛苦、學習放下煩惱  

大宅

[/quote]
060228 寫道:
千個太陽 - 葉太�BK MAMI

葉:MY FRIEND 今天你如何
難得一起齊高歌這歌
甚慶幸 又再逢 就算離開過
>>>>原來葉太冇做官之後,個心都仍然care我地d小市民...名副其實真係"生於斯,長於斯"為社會(呢句說話係我請求佢幫手時我話我想為吓大家..因為我生於香港呢個地方..)

BK:琴聲跟心聲同行 彈出一首如火的愛歌
原因心中一個良朋 共我再見面和我歌
合︰伴我行 是友誼 是太陽千個
>>>>喺呢度真係可以發揮到互相幫助既精神...
合:真開心可跟你對望 內心閃出光
若然開心哭了 請你原諒
明天不管將會如何 晴天陰天仍高歌這歌

葉:年頭匆匆的飄過 甜苦都許多>>>>佢既經驗真係可以造福市民...起碼佢有行出嚟去實踐同去做,並唔係空叫乜空叫物
BK:風波雖各自去闖 而兩心未分過
>>>>係呀,每個人都忙於工作家庭,唯有靠bk呢個平台去聯系
合:伴我行 是友誼 熱我心 是你一個
無人可 吹得熄 火太陽千個

[/quote]

大宅

冇錯,真係多謝幾位靚太/女嘅努力同付出,為你哋拍拍手。

子爵府

醒目開學勳章

嘩!呢首真係極品,好鍾意果種如火感覺!

大家一齊研究,其實無論邊個做都高興,但一定要合理同理智,論點思維要不偏不倚,即係都要從外傭方面去諗咁做有咩影響到,並唔係淨係自己利益,因為要求修改的只是不合時宜的政策,並非要拎著數!

民房

HI:
我有急事找fa.見字覆.十萬火急??
小雪人 thanks!!!

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

多謝你地ge付出
HIMMAMA3  男爵府

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

謝謝你們無私既付出.thanks a lot.

首頁

尾頁

跳至