想生BB

跳至

首頁

尾頁

王國會長

王國會長

唔知有無人幫到我呢?我想問

唔知有無人幫到我呢?我想問

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

Re: 唔知有無人幫到我呢?我想問

唔係太明你想問乜野. 只可以答你, 每月只有一日係排卵日, 而卵子只有1日生存時間

王國會長

王國會長

唔好意思!我問得唔清楚!我其實想問排卵係咪會排足3日,72小時?因為我上網有d係咁講,同埋用排卵捧都係見到三四日有線........ 唔知咁清唔清楚?

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

大衛排卵條出現下深粗, 係表示你將於24-36小時內其中一刻時間排出黎. 因為每個人體質唔同, 所以 LH值都可能會有偏差. 有D人出現下深粗會只有1日, 有D人會連續3日.

你見到果3-4日有無邊一日係較粗 + 粗? 同上線一樣? 一般都係以第一日深粗為準. 遇到咁情況, 你可以隔日dodo

王國會長

王國會長

唔該哂你快既回應,我

瑪瑙宮

實則那一日就唔知, 要去醫生度照先知.

但以你 day 17果日粗為準~ (表示你將會係24-36小時內)

所以最好係 day 17 + 19 dodo , 讓精子等待卵子 :mrgreen:

王國會長

王國會長

唔該哂你呀!我果三日都有dodo,希望有好消息啦!呵呵!想問你呢!幫你買果d排卵紙50張度,會唔會有幾支驗孕果d捧捧送埋架?

首頁

尾頁

跳至