跳至
[2007年] 時間表

首頁

尾頁

複式洋房

時間表

有冇mami set時間表(schedule)比BB ah? 例如每日幾點醒,幾點訓,幾點食etc. 我想set 個比BB但佢D覺每日都唔同時間.日頭D覺訓好少..點先可以令佢訓耐D?

洋房

Re: 時間表

我BB的時間都很亂, 日間亦睡不多, 每次半小時至一小時.
我每天都有記錄BB食奶時間, 這樣幫助了解BB的規律
我定每隔3小時餵BB食奶, 不理BB餐與餐之間有無睡到. 如BB食完一餐有睡到. 我會由BB睡到BB醒了. 就算夠鐘食奶都不會刻意吵醒BB. 因我都想她睡多一點哦! 但要小心. 日間不是比BB就太多. MAX. 4小時已足夠. 我才弄BB食奶.
這樣BB的時間表慢慢就出現啊! 可以有規律,
我BB 時間是這樣的. 7:30, 10:30, 1:30, 4:30, 7:30, 10:30. 如BB早醒了就和BB玩, 傾話, 或比水BB飲, 總知拖到夠鐘為止. BB食奶要一小時, 半小時暗她睡, 她睡半小時.
醒了就玩玩啊!

大宅

3個鐘一餐奶會好辛苦架, 其實個半月已經可以4個鐘一餐架. 總之每日規定幾時食, 就算訓

禁止訪問

畀面勳章

大宅

MAYMAYNG & Rachel,

你们的bb喝多少奶?我也是3hrs餵一餐奶。因为bb只喝100ml/meal :-( 用30min-1hr to feed

複式洋房

Me too 3 hours per feed, I am breastfeeding so easier to digest. Besides eating schedule, do you also set sleeping schedule during the day?

禁止訪問

畀面勳章

大宅

我BB食160ml, 4hrs一餐, 但唔係餐餐食晒架. 通常我餵半個鐘至九個字就收手 你有無將奶咀拮大個洞呀, 有時太細佢

首頁

尾頁

跳至