育兒好物

跳至

首頁

尾頁

大宅

蘋果日報:湯 馬 士 火 車 頭 含 重 金 屬 回 收

蘋果日報:湯 馬 士 火 車 頭 含 重 金 屬 回 收

本 報 訊 】 美 國 消 費 者 產 品 安 全 委 員 會 在 美 國 宣 佈 , 回 收 22 款 共 約 150 萬 件 中 國 製 的 木 質 湯 馬 士 火 車 頭 玩 具 , 指 其 表 面 油 漆 含 有 重 金 屬 鉛 。 本 港 玩 具 反 斗 城 有 售 13 款 該 牌 子 火 車 玩 具 , 發 言 人 表 示 , 目 前 正 進 行 回 收 , 消 費 者 可 憑 相 關 玩 具 退 款 或 換 購 其 他 產 品 。

[ 詳細內容 Click here]

大宅

Re: 蘋果日報:湯 馬 士 火 車 頭 含 重 金 屬 回 收

請問有無家長打過去問? 因我有其中一套,但已買了一段時間,亦沒有單, 唔知可唔可以換(今天打過電話但無人接) thanks

別墅

Re: 蘋果日報:湯 馬 士 火 車 頭 含 重 金 屬 回 收

可試打 tel: 25599734

大宅

唔該晒,已經打左電話,佢地話會email張form同information 俾我

民房

都唔知這間 Komodo代理公司的玩具安唔安全!!
佢哋之前都買過D有問題嘅BB仔牙膠!!!個牌子叫做First Year....都係覺得D日本貨安全D!!

大宅

for the detail products, please see here:

Click here for Thomas recall products

民房

原來Stepping Stones買啲玩具就係Komodo代理嘅! 我朋友話中環同尖沙咀嗰2間叫 Honey Bees 佢哋有賣得最多Komodo代理嘅玩具.

以下牌子全部都係由有問題玩具嗰間Komodo公司代理嘅玩具,
你哋有冇買過呀?

The First Years (BB仔用品)(之前都有回收過有問題嘅BB仔牙膠),
Lamaze (係BB玩具),
Thomas and Friends 鐵車仔同木頭車仔,
Bob The Builder (玩具車),
Alex (係填色及BB沖涼玩具)

大宅

冇單都OK,最重要係退實物去佢哋灣仔office.

15號就截止啦,大家要手快!

請問有無家長打過去問? 因我有其中一套,但已買了一段時間,亦沒有單, 唔知可唔可以換(今天打過電話但無人接) thanks

大宅

佢地星期三office仲有D包裝小問題o既產品半價啊!

民房

好心佢哋D貨有問題就唔好擺出嚟賣啦!!
想毒死D小朋友咩?!!

男爵府

afapple 寫道:
想毒死D小朋友咩?!!

agree~~仲要唔平喎..
Love is True~ :-D

大宅

當我星期三去換貨時, 佢地是有D貨50%discount比較舊的,不是沒有問題的貨.

wo3wo2wo1 寫道:
[quote]
afapple 寫道:
想毒死D小朋友咩?!!

agree~~仲要唔平喎.. [/quote]

大宅

Hi ltdcorp,

我買咗套K‘nex value pack半價,只係包裝紙有D問題,全全無其他影響.

當我星期三去換貨時, 佢地是有D貨50%discount比較舊的,不是沒有問題的貨.

民房

Thomas 回收

Thanks for the telephone number.

The return deadline is 15 July 2007, of Komodo Limited.

Thanks

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章

原文章由 Papa2000 於 07-6-25 15:43 發表
冇單都OK,最重要係退實物去佢哋灣仔office.

15號就截止啦,大家要手快!

除左可以退返佢地灣仔的office, 亦可以交回玩具反斗城的. 反斗城會轉交komodo的.

別墅

原文章由 amypekkle 於 07-7-9 03:49 發表

除左可以退返佢地灣仔的office, 亦可以交回玩具反斗城的. 反斗城會轉交komodo的.

死啦....仲新買咗套添....
點解thomas仲會係玩具返斗城買到 ?
?-(

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章

原文章由 kakaloklok 於 07-7-26 01:31 發表
死啦....仲新買咗套添....
點解thomas仲會係玩具返斗城買到 ?
?-(

你買左邊套?
其實唔係所有thomas木火車有問題, 只是其中幾set的部份配件有問題.
如果係有問題的款式, 你可以打電話去代理 komodo (tel: 2559-9734)問下係咪都可以退回有問題的組件. [例如我有oval set, 我退回了有問題的baggage car同埋一個黃色路牌(2 items), 佢地將會俾番2架新的火車頭我. 1個路牌換到1架engine, 仲抵 ]

我之前打過去玩具反斗城hotline, 佢地俾左個list我 ~
- James The Red Engine, Mfr TM99005
- Old Slow Coach Engine, Mfr TM99030
- Lights & Sounds James Engine Mfr TM99041
- Musical Caboose Engine, Mfr TM99043
- Skarloey Engine, Mfr TM99070
- Fire Crew Engine, Mfr TM99196
- Smelting Yard Building, Mfr TM99369
- Ice Cream Factory Building, Mfr TM99374
- Deluxe Fire Station Building, Mfr TM99380
- Conductor's Figure 8 Set, Mfr TM99535
- Mountain Overpass Set, Mfr TM99546
- Oval Set, Mfr TM99561
- Thomas Express Figure 8 Set, Mfr TM99715

別墅

原文章由 amypekkle 於 07-7-26 04:21 發表

你買左邊套?
其實唔係所有thomas木火車有問題, 只是其中幾set的部份配件有問題.
如果係有問題的款式, 你可以打電話去代理 komodo (tel: 2559-9734)問下係咪都可以退回有問題的組件. [例如我有oval set, 我 ...

thanks...\
等我想一想先再回覆..
唔該哂 !!
:D

首頁

尾頁

跳至