烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

洋房

Fissler VS Lagostina,pls comment!! thx!

Fissler VS Lagostina,pls comment!! thx!
我用緊 lagostina,都ok!但見好多人又話Fissler 好好,所以想聽下啲意見!

複式洋房

Re: Fissler VS Lagostina,pls comment!! thx!

我正盤算緊買LAGOSTINA的7LOR9L,請問你用咩size,我只兩人用,原打算買7L,但見9L煲口夠大可以蒸糕用,但平時煲湯又好巨形,仲驚比老公話咁大個煲.....

別墅

Re: Fissler VS Lagostina,pls comment!! thx!

我是一家三口, 也是用lagostina 7L, 我覺得OK喎
我只用來煲湯的7L, 因為我還有一個3.75L用來炆野
如果用到9L, 我覺得太大, 清洗時會個煲會好重

男爵府

Both brand I also have
I have Lagostina 7L and 5L, Lagostina 平底wok and also Fissler 2.5L Pan.

別墅

我就 lago 7 L 煲加 pan & fissler 8L 煲加 pan 都有,
開頭買個 lago 7L 返嚟用過幾次就已經後悔點解唔買大 d size 啦,因為水連料加埋去到條線其實只得七成水,
雖然我都係得兩個人咋,但我煲湯鍾意落好多料,覺得個 lago 唔夠大,而家煲湯多數用個 fissler 8L 啱啱好,
其實個煲大&細都係咁洗,分別唔係好大,
但真正用時你就會知分別有幾大.
*要買好趁早啦,永安今日至24/6 大減價呀,
fissle 8L 加 pan $2150*
            <<<<<< 我 愛 厨 房 >>>>>>

首頁

尾頁

跳至
熱門主題