跳至

首頁

尾頁

大宅

呀b幾多個月可以食2餐粥,2餐奶?

我個女以家1餐粥,3餐奶..咁如果轉左2餐粥,2餐奶咁出街咁點呀?

大宅

Re: 呀b幾多個月可以食2餐粥,2餐奶?

我之前見 amps2b 話孖b食緊2餐粥時..

我問左嬰兒園幾時要轉 ...
嬰兒園姑娘話8個月大喎

子爵府

婷婷食緊3餐奶2餐粥,你果餐粥幾點食架
0700--奶
1100--粥
1500--奶
1800--粥
2100--奶
我通常早上0900煲,1100煲好,1800果餐畢入暖壺等夜晚食,如果出街多數食咗1100果餐先去,如去成日會帶埋暖壺出街囉
未經本人許可, 不得轉載

大宅

Sophia is having 2 meals congee & 4 milk at the moment.
I will cut one milk when she can eat more congee (only about 4 to 5oz) at the moment.
Hoyin used to have 2 meal congee and 2 milk when he was 13 months.
Milk is very good for bb so dont need to cut too early!!!

複式洋房

LuLu, i like your feeding schedule, what time does your baby take naps??

大宅

子霖都食緊3餐奶2餐粥/4餐奶1餐粥, 有時仲4餐奶2餐粥. 不過無定時架. depends 佢幾點醒啦~

子爵府

佢2200瞓到0700,
0800-1000,
1330-1430,
1530-1730
amywong214 寫道:
LuLu, i like your feeding schedule, what time does your baby take naps??
未經本人許可, 不得轉載

複式洋房

wa...very good woh

大宅

10:00am=奶
3:00pm=奶
7:30pm=粥
11:00pm=奶

遲d我諗住3:00pm都食埋粥

大宅

我個b呢3日都係食4餐, 都係2餐粥,2餐奶,唔知會唔會唔夠營養呢, 佢個schedule 係:
8am 奶 240ml
12pm 粥 (肉加菜)
4pm 奶 240ml
8pm 粥 (肉加菜)
多數我會9:00 - 9:30 俾d生果佢食,然後10pm覺覺豬....
但係我驚飲小左奶會唔會唔好lor .....
ps: 我個係大碼b
唔該!
CHOCOLATE8188 寫道:
我個女以家1餐粥,3餐奶..咁如果轉左2餐粥,2餐奶咁出街咁點呀?

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

大宅

孖b而家飲食時間係:
06~07 -- 奶 7oz
10~11 -- 奶 7oz
13~14 -- 粥 1碗
16~17 -- 生果半個 & 水 1-2oz
18~19 -- 奶 7oz 或 粥 1碗
23~00 -- 奶 7oz
而家食3-4日..第5日就全煲米水開奶

伯爵府

思思~~
07~08 -- 奶 7oz
11~ -- 粥 0.5~1碗(視乎她的心情)
13~14 -- 奶 5~3oz(視乎吃了多少粥)
15~ -- 生果半個
13~16 -- 奶 7oz
18~0.5~1碗(視乎她的心情)
21~00 -- 奶 8oz
半夜~06前醒了就餵水

首頁

尾頁

跳至