跳至

首頁

尾頁

大宅

請問你地一日同bb換幾多次尿片?

如題
係唔係一尿濕就即換啊

大宅

Re: 請問你地一日同bb換幾多次尿片?

唔係...食奶前或後先換

大宅

食奶前或後先換.. 食奶前多..
如果知道有poopoo 都會換

大宅

Thank you 晒.
其實我都係咁, 差唔多. 一日換七片左右啦... 但係我驚會唔會少得滯囉... 所以問下

洋房

我都係一日換七八條左右,通常食奶前換,有時摸倒條片重都會換

大宅

我個bb一尿濕就大喊, 所以一日用好多. 試過一個鐘頭內換了三片!
我時刻都記掛著我那未能來到世上的bb, 他永遠在我心裡某個角落.

男爵府

我多數係食奶後/有poo poo/片片好重先同佢換

複式洋房

我個B好鍾意食完奶就 poo poo,所以我多數餵完奶先換片,半夜就視乎條片重吾重,重先換,因為怕攪醒佢扭計吾訓,仲要大喊要工人抱先肯收聲。

禁止訪問

大宅

覺唔覺有陣時bb好鐘意乾淨, 係換咗濕o既片片佢先至係乾淨o既片片度疴大大啊? :tongue:

男爵府

dragonpork 寫道:
覺唔覺有陣時bb好鐘意乾淨, 係換咗濕o既片片佢先至係乾淨o既片片度疴大大啊? :tongue:

係呀係呀 重要係岩岩用完濕巾抹乾淨,塊片都仲未墊好晒佢就痾架喇,試過換一次片要用3塊

洋房

我穎穎豬都係咁架,佢未試過開大,但係試過開細,所以我會先zip左條新片0係底先除著緊果條片,萬一真係shushu都唔會整濕其他野...但係穎穎豬就試過開大之後同佢換左片佢又痾過,試過一次便便換三條片

卡兒 寫道:
[quote]
dragonpork 寫道:

係呀係呀 重要係岩岩用完濕巾抹乾淨,塊片都仲未墊好晒佢就痾架喇,試過換一次片要用3塊 [/quote]

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

每日約6-7片, 多數係食奶前換.

別墅

我多數都係食奶前/有poo poo/片片好重先同佢換, 1日換7-8片

複式洋房

如果用Pampers就每日8-10次,因為BB一濕就大喊,瞓緊都係咁.
如果用Unicharm (Winnie the Pooh)就每日6-8次.
我都係多數奶前奶後 / 片片重 / PooPoo後就換.

洋房

通常兩至三小時換一次等佢舒服D

侯爵府

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 親子達人勳章 畀面勳章

我會飲奶前or尿濕指示成條濕晒先換.

子爵府

好媽媽勳章

原文章由 ankle 於 07-7-9 16:37 發表
我會飲奶前or尿濕指示成條濕晒先換.

通常喺餵奶之前換一次, 食完奶次後大樒兩個鍾換一次, 全日大槪6至8次啦!

大宅

每次餵奶前一定會換!

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

我今朝好趕, 餵完奶怱怱忙忙同豬弟著衭仔上咩帶... 點知佢眼定定望住我, 跟住扁咀, 然後"哇"一聲喊得好淒涼... :-(

原來係我呢個大頭蝦媽咪唔記得同佢換片 換完就即刻笑返~
無諗過佢竟然醒到識得提我

首頁

尾頁

跳至