跳至
[2007年] 重有冇掃風

首頁

尾頁

別墅

重有冇掃風

踏入4個月,掃好耐都5ur,各位會点做
http://www.babyhome.com.tw/bb/267780

珊瑚宮

好媽媽勳章

Re: 重有冇掃風

有架.........掃咗安心 d

禁止訪問

珍珠宮

2019新春慶豚圓 畀面勳章

我工人平時有在掃風,但是半夜沒有掃風,如果掃完她就甦左,好難在sleep

大宅

我個b都係呀, 掃極都唔ur既, 我都會照同佢掃既, 佢ur就ur, 唔ur就算囉, 有時玩玩下, 佢自動ur架.....

大宅

我半夜都掃半個鐘,但係尋日俾我99話起碼要1個鐘...因為前排有個8個月大的bb嘔奶窒息死左...同埋話起碼1個鐘先落肚...so要掃耐d...究竟係唔係呢?

同埋你地半夜bb訓左,你地仲有無半夜間唔中起身看下他?

大宅

我本來都想惰,但係前日掃唔到風,我一唔留神,阿b就翻身玩,到我抱起佢時,佢馬上嘔奶,起碼嘔左2安,:-( :-( :-( 所以呢幾日都唔敢偷惰,同埋飲完奶,放佢落櫈仔,等佢落間。

大宅

咁係唔係真係掃1個鐘呢?

男爵府

而家都好少掃風喇...因為飲完奶, 抱直佢, 佢就ur o家喇...
夜晚多數佢飲完都訓著左, 所以工人都唔會幫佢掃...

大宅

my bb 抱直佢就ur o家喇, if not, i place her sit in bumo chair, wait for a while, 佢就ur, very easy
try

複式洋房

ghosta618 寫道:
我本來都想惰,但係前日掃唔到風,我一唔留神,阿b就翻身玩,到我抱起佢時,佢馬上嘔奶,起碼嘔左2安,:-( :-( :-( 所以呢幾日都唔敢偷惰,同埋飲完奶,放佢落櫈仔,等佢落間。

我想補充食完奶后最少1個鐘先好俾BB返身或趴係度呀! 否則掃唔掃風都有機會嘔奶
Athena

侯爵府

無 lu...
不過支奶仲要分2次食... 先食4 oz... 然後棟高佢, 佢自己就會 ur 嫁喇...
之後再食埋果 3oz再棟高佢, 佢自己又會 ur 嫁喇...

公爵府

好媽媽勳章

唔使掃一個鐘, 佢ur咗就可以啦. 不過如果ur得細細聲, 就掃多一陣, 睇吓會唔會ur聲勁嘅至收手.

正確黎講, 應該係食完奶要比BB保持"頭高過胃"嘅姿勢一個鐘, 等d奶流咗落小腸就唔怕架啦.

"頭高過胃"嘅姿勢可以係
- 抱
- 坐櫈仔
- 瞓swing chair不過較高少少角度

半夜bb訓左, 如果佢有咦咦哦哦我會望一望佢, 拍拍佢瞓番我又瞓架啦, 無刻意起身睇, 因為自己已瞓到成隻死豬咁!

ah-ta 寫道:
我半夜都掃半個鐘,但係尋日俾我99話起碼要1個鐘...因為前排有個8個月大的bb嘔奶窒息死左...同埋話起碼1個鐘先落肚...so要掃耐d...究竟係唔係呢?

同埋你地半夜bb訓左,你地仲有無半夜間唔中起身看下他?

大宅

仔仔每次飲完奶都會掃風, 我地都唔敢偷懶, 有時飲完奶抱直佢, 仔仔就"UR"架啦!

通常我地喂完奶, 會同佢玩一至兩個鐘先比佢瞓落床囉. 但係夜奶個餐, 工人會喂完奶, 抱佢至少20-30分鐘先放落床瞓.

大宅

有呀, 一次都無懶過.

大宅

少左好多啦,因為每次食完奶將BB樹熊抱,可能我心口ngen住拒心口啦,拍兩拍就ur左啦~有時唔使拍,一ngen就ur啦!
Welcome To My BB's Blog~My BiRtHdAy Is 27th,FeB.,07

大宅

咁你地係唔係都唔會半夜起身看b架?因為我一訓就唔會半夜醒...hehe

禁止訪問

大宅

我HB因為工作關系,半夜先訓,所以可以臨訓前睇下BB
Welcome To My BB's Blog~My BiRtHdAy Is 27th,FeB.,07

大宅

有呀次次飲完奶都有掃風呀,唔敢偷懶驚佢有事囉,掃咗安心d
夜晚有時都會起身睇吓阿b,不過有時太倦都會一覺瞓到天光呀

首頁

尾頁

跳至