跳至

首頁

尾頁

別墅

你地有冇病了?

我已傷風一星期,有睇医生.但昨天又發燒,想問會否對陀住BB有影響?有問住開個屋宛医坐,佢就話ok woo.

未夠期去婦科覆診,此終有啲担心

大宅

Re: 你地有冇病了?

我都有感冒呀.... :-(
有喉嚨痛同不停流鼻水,不過就冇發燒...
但我怕d細菌會傳染俾阿b,所以今日會去睇醫生啦
我屋企人話發燒要立即睇醫生,佢地陀bb個d經驗俾我多,
所以我有問題都會問佢地...
因為阿b向裡面會燒親佢,外面摸已經禁熱身體裡面一定會仲熱d,妳都係快d睇c+啦
平時有小病都有可能變大病,何況而家有小b就一定要小心啦

伯爵府

係我有左未夠2個月個時,我都有發燒,入左醫院,醫生話有病都好多正常,不過發燒就要小心D,因為醫生話我腸胃炎加缺水,幫我打左兩袋鹽水,好辛苦呀,個時又新年喎,又唔可以同屋企講,唉...

總之要小心D啦...

別墅

我就好番D

大宅

我都有病過, 但 no fever, 不過我媽叫我一有唔妥就要立即去看e生!

前兩日我腸胃炎, 又被阿媽叫去看e生了! :-(

別墅

當然有啦, 未夠三個月時已因感冒病了, 看了兩次醫生

之後已經立刻打流感針去預防, 無病無痛

大宅

大肚婆是好得比別人慢的! 因用的藥不可太勁! 所以我們若生病會特別辛苦呢!! :-(

複式洋房

Last Sunday, I was suffered from nose and windpipe allergy (cough). The doctor said that he could only provide me some safe and mild medicine, so I still didn't cure yet.

I could not sleep well due to block nose and cough during mid-night, so when I back to work next morning, I was very tired ah!!! I hope my sickness will not affect my BB development la. :-(

別墅

我都病左 , 睇左西醫但都未好,明天會去睇中醫 !

洋房

我都快8個月, 上星期患了感冒, 食了藥都差不多好番, 但始終都怕食藥會影響bb, 所以成日都好擔心及唔開心, 怪自己唔小心

首頁

尾頁

跳至