懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

子爵府

help: 32週突然頭暈

未足32週.

呢幾日食完野, (特別係午餐同晚飯後), 食完個人都呆呆濟濟, 飽住同頂住, 唔知點咁, 暈下暈下, 訓向到又好似要湧出黎!

有冇媽媽試過呀? 可以點呢? 我試過食小d份量, 但都係差唔多!

是正常反應嗎? 好唔舒服呀! :-( :-(

複式洋房

Re: help: 32週突然頭暈

點解你唔去睇下醫生呀!可大可小家,快d去睇下啦!安心d家.

血壓高都會頭暈家,你d血壓真想嗎?

男爵府

kimmama

我就無頭暈呀!!!但個人成日好似食得飽過頭咁,個肚好痛!!!我岩岩有O左果時都無嘔,但係依家成34週喇!!!早兩晚夜晚果時嘔O左2次呀!!!!真係激死呀!!!!

大宅

hi kimmama,
我個陣時陀到6,7個月個陣, 有次等村巴返工(樓下), 突然間覺得好似想暈,跟住我即刻搵張凳坐低休息下, 跟住即刻打比阿媽(前一晚在阿媽屋企訓)話比佢聽我想暈, 跟手我自己搭lift上返樓, 我都好驚自己會暈係部lift度, 返到屋企坐左一陣又無乜事喎, 咁就由得佢啦, 可能自己身子弱啦, 不過我個b而家都好健康, ....

kimmama 寫道:
未足32週.

呢幾日食完野, (特別係午餐同晚飯後), 食完個人都呆呆濟濟, 飽住同頂住, 唔知點咁, 暈下暈下, 訓向到又好似要湧出黎!

有冇媽媽試過呀? 可以點呢? 我試過食小d份量, 但都係差唔多!

大宅

dd叫做發仔暈,你要帶定白花油係袋,有咩事要坐低休息,

有好多孕婦都有D 個情形發生過,包括我自己。

kimmama 寫道:
未足32週.

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 叻叻勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 育兒性格勳章

我都係咁架, 到左33週就冇啦啦突然頭暈, 尤其係食完野之後, 就算係坐坐下都會。但係我只要放鬆一會, 過一陣好快就會冇事架啦。

男爵府

我而家32週.間唔中都會感到頭暈.
而且食完晚餐都會嘔架(仲要係半夜先起身嘔)去左睇醫生,醫生又話冇事bor!
呢排我食到差唔多飽,我個b女就會踢我架啦!唔知佢係咪想話俾我知已經夠飽呢?

你預產期8月呀?

子爵府

唔該哂各位媽媽呀, 呢排又好似好番小小, 冇咁呆啦..

只係比較容易胃痛, 同埋我都唔敢食得太飽....

係呀, 預產期8月中呀.... 日子越近, 人就越緊張! 嗯, 好似要面對一個好大既難關咁, 好大挑戰咁呀!!

你地呢?

男爵府

我預產期都係8月頭,其實而家都好緊張.因為仲有1個月左右就放產假,到迎接1個新生命既日子仲有6個weeks左右咋!
加上我個同事又岩岩生完,我而家好期待bb快d出世...
咁你買晒d bb野未呀?

子爵府

嗯, 你8月頭呀... 真係好快咋喎... 去邊度生呀?

嗯, 我都唔係好識得點去面對呀... 又想佢快d出世, 又唔想咁快要痛...

bb野, 買哂家啦 (我估)... 不過全部都未送貨, 未裝, 未執... 呵呵呵, 你呢??

akicherry 寫道:
我預產期都係8月頭,其實而家都好緊張.因為仲有1個月左右就放產假,到迎接1個新生命既日子仲有6個weeks左右咋!
加上我個同事又岩岩生完,我而家好期待bb快d出世...
咁你買晒d bb野未呀?

男爵府

我去廣華生.咁你呢?執左走佬袋未呀?
我地應該要以開心既心情去期待著新生命既來臨啊!
BB野都買得7788啦!呢排好多department store都做緊d bb用品promo.已經買左好多啦!

首頁

尾頁

跳至