論盡家傭

跳至

首頁

尾頁
該用戶已被刪除

我個工人偷我奶奶錢, 我可以點?

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

Re: 我個工人偷我奶奶錢, 我可以點?

偷開有條路,換人啦!簡d順號碼的錢,copy左先放入銀包,等佢偷!跟住報警再炒,吾使補錢!我個friend的工人就係今炒左!

大宅

你個friend未必唔使補$架...刑事法庭一日未宣判佢有罪..又或者police果邊揾唔夠証据..而律政署果邊落唔到起訴...個工人都被視為無罪...工人都有權去勞資訴訟追討代通知金架...最後當然要等勞資既仲裁官判啦...樓主要注意呢點...

樓主不過既然工人係咁樣...就唔好辜息佢...送佢食"特區飯"
YY1101 寫道:
偷開有條路,換人啦!簡d順號碼的錢,copy左先放入銀包,等佢偷!跟住報警再炒,吾使補錢!我個friend的工人就係今炒左!

男爵府

炒得啦!
當日我的前印印,返咗工一星期就偷我媽媽的錢,我仲以為媽媽記錯,點知之後佢又偷我地的$。佢地真係偷開就會繼續黎!

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

好在佢自己同警察認左偷錢,所以冇賠
該用戶已被刪除

等待驗證會員

無証無據,告佢唔入
我都係想做個好人''遮''

男爵府

2019新春慶豚圓

我上手工人都試過一來左幾個月偷我99錢, 開頭都冇証據, 但我請agent 過來, 帶埋翻譯, 比我地大兩大, 佢認晒, 睇到佢本質都ok, 結果我是出warning letter, 寫悔過書, 要佢還番晒錢, 大家都用到完約.....唔是沽惜, 有時換工人都好煩, 又side 錢, 你睇下agent 可否幫下你?
Betty媽咪人生總是充滿挑戰與無奈, 好多事并不是自己所能控制, 但仍希望可以將所有障礙一一闖過, 健康的活下去......... :-P  :-P

首頁

尾頁

跳至
熱門主題