跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

幾多week先照到BB呢?

我今日去私家照,咩都照唔到!
我上年試過小產,而家好擔心呀!! :-(
我Last M 係7/5,週期 30 日,
照計應有 5 week 啦!點解咩都無???

大宅

Re: 幾多week先照到BB呢?

你係陰道照定係肚皮上面照啊?
如果肚皮上面照應該仲未見到, 好似話要8-10weeks先見到心跳
你醫生點話啊? 有無話係正常啊?

民房

係呀, 我上次覆診都係照陰道USG, 已見到胎long, e生話下次應該聽到心跳!!

佩兒: 我同你0既預產應好接近, 我係4/2/2007, 你呢??

nice to meet u!! :wink:

大宅

faiemilycha:
welcome
我係2月5日, 我都約左7月頭見醫生, 希望可以係肚皮照到bb啦!

大宅

好媽媽勳章

wxy,

我上一胎 8 week先照到BB&心跳....你而家 5 week 太細了....照唔到都唔其...唔駛太擔心....你等多2、3week去照.....應該會照到架....放心....

大宅

請問你8weeks照是在肚皮上照定係陰道照啊?
我都約左10weeks時去照, 但係我唔想係陰道照啊

大宅

好媽媽勳章

佩兒,
8weeks時我去私家同政府(因作小產)...都係o係陰道照架...佢地無幫我試o係肚到照唔照到...直接o係陰道照....

大宅

哦! Thank~~

大宅

畀面勳章

o我!原來8 week先會照到...
咁都放心o的!
多謝大家 !

大宅

通常要成12週或以上先可以係肚皮上照超聲波, 6~7週可以見到胎心, 8週開始成形, 12週醫生就會度頸皮check唐氏, 大家唔好太擔心呀, 開開心心做個靚靚大肚婆啦!!!

複式洋房

今日醫生話7W4DAY睇唔到心跳,唔樂觀. 我保留過多一個星期再去 check 希望有奇蹟 !!!

大宅

畀面勳章

照到啦!照到胎胞!
好開心呀!
醫生話量胎胞size大約5week,比用last M計遲o左1星期。
希望兩星請後可以見到胚胎啦!

大宅

醒目開學勳章 畀面勳章

我6週照到,好細粒,
7週有心跳

複式洋房

我30.06.2007去照心跳, 好擔心, 上次照話胎囊偏細!
我last M 係29.04.2007, 係唔係未照到心跳就計唔到預產期?

唔知係唔係太擔心, 晚晚訓得唔好, 仲半夜一定要起身去尿尿

大宅

醒目開學勳章 畀面勳章

Sam512, 我好明白你心情,我同你case一樣,第一次照時又係胎囊太細,明明7週但size得4、5週,不過醫生話排卵遲就會係咁架喇!雖然我都知自己排卵遲,但一日未見bb一日都好驚,不過你唔好太擔心影響身體呀!

我第二次照見到bb時(未有心跳)已計到預產期,不過之後醫生都有check住。

大宅

sam512
你不用担心,只要保持身心愉快,有時間的話盡量休息下!
我last M30/4,照計都係7wk4dy,但上星期照完後,size都係5wk4dy,相差2wk,醫生話我遲排卵關係,所以唔出奇喎!依家都會盡小d行街,多咗睏,因為成日頂住,又食唔到多,又易眼睏,所以咪成機休息下!

takuprio,
因為我遲咗排卵關係,所以照平時咁計本來預產期4/2/2008;依家都要去到18/2/2008了!

http://hk.myblog.yahoo.com/sbukiwai

複式洋房

原來甘多姊妹都係甘, 我都放心D!

但可能太擔心, 晚晚訓唔到, 有乜辦法呀?

大宅

Sam512 寫道:
我30.06.2007去照心跳, 好擔心, 上次照話胎囊偏細!
我last M 係29.04.2007, 係唔係未照到心跳就計唔到預產期?

唔知係唔係太擔心, 晚晚訓得唔好, 仲半夜一定要起身去尿尿

dun worry!我last M係28/29 APRIL,同你差唔多。又冇乜食野..仲瘦左好多輕左好多,初初都好驚以為個bb unhealthy,但係尋日去左睇c+照,佢話我bb有7-8 weeks架,又有心跳,仲見到個頭同patpat岩岩現形!好快就會出埋手手腳腳!我個b大得超快!!所以唔駛驚啦!8weeks應該check到架喇!

複式洋房

我都希望好似你甘!

複式洋房

我就7weeks時照到bb同心跳.....唔洗擔心既, 可能個個bb發育時間都有快有慢, 等於人都有高有矮啦, 耐心d等下啦, 相信你好快就見到bb

首頁

尾頁

跳至