自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

係百x買左排雞蛋,有幾隻都係雙黃,係咪有問題呢?

先排係百x超市買左排雞蛋,幾隻都係兩個蛋黃(其他暫時未知),係咪經過加工?食左有無問題架

知足常樂     平凡是福 

複式洋房

Re: 係百x買左排雞蛋,有幾隻都係雙黃,係咪有問題呢?

我都試過呀,仲要全盒都係呀,不過我都照食晒,我無事發生過呀!!

子爵府

雙黃唔使驚, 無黃你就驚
願主與你們同在,也與你的心靈同在!

男爵府

VinVin^^ 寫道:
我都試過呀,仲要全盒都係呀,不過我都照食晒,我無事發生過呀!!
就算有都唔會甘"喬"全盒都係架?真係好唔明

複式洋房

vizzi 寫道:
[quote]
VinVin^^ 寫道:
就算有都唔會甘"喬"全盒都係架?真係好唔明 [/quote]真架,我無呃你架!

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我都試過2次仲係細蛋黎tim
Mrs.Chan 寫道:
雙黃唔使驚, 無黃你就驚

男爵府

唔通而家d野基因開始轉變

大宅

我兩星期前响Apita買左排白色日本蛋, 又係有三隻雙黃, 全部三隻蛋殼嘅共通點都係長少少, 我以前食咗幾十年蛋都未試/見過一隻雙黃蛋, 一嚟就嚟三隻, 仲要日本出產, 你話呢個世界仲有邊處d食物可以食得放心?!

超級版主

2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

大家可以放心,我奶奶以前係屋企散養走地雞,佢當然唔會同d雞打針食藥啦!有時久不久都會有雞生雙黃蛋架!
盡我一己之力,發放正能量!

大宅

my friend married few yr ago. they use eggs to play games....all eggs are twins....so lucky!!

男爵府

召藥師 寫道:
大家可以放心,我奶奶以前係屋企散養走地雞,佢當然唔會同d雞打針食藥啦!有時久不久都會有雞生雙黃蛋架!
你話久不久有雙黃都唔出奇,人都有twins喇!但係點解會成排蛋都係呢

超級版主

2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

vizzi 寫道:
[quote]
召藥師 寫道:
你話久不久有雙黃都唔出奇,人都有twins喇!但係點解會成排蛋都係呢 [/quote]

我諗係個雞場咁大,機會一率高d(因為佢地會揀差唔多size蛋黎pack),而且好多時d雞會打激素等佢快d生蛋,咁佢生蛋快有時都會生左雙黃。
盡我一己之力,發放正能量!

首頁

尾頁

跳至
熱門主題