家事百科

跳至

首頁

尾頁

別墅

'愛朗牌'大眼雞洗衣機好唔好...????!!!!

有無人用緊...好唔好啊??!! 我聽人講話幾好...不過真係無咩聽過呢隻牌子....

別墅

Re: '愛朗牌'大眼雞洗衣機好唔好...????!!!!

we used Ariston for more than 1 year. Made in Italy, I'm satified with it. Our last 1 is Seimens washer -dryer, but we can't wait to dump it because it's toooooooo slow and water wasting and most of all I found the washed clothes are not clean enough.

侯爵府

畀面勳章

請問有冇其他用家,比啲意見

伯爵府

我都想知呀.. 我都要買洗衣機, 依加考慮緊金章or ariston
原文章由 DavidMa 於 07-6-16 07:13 發表
we used Ariston for more than 1 year. Made in Italy, I'm satified with it. Our last 1 is Seimens washer -dryer, but we can't wait to dump it because it's toooooooo slow and water wasting and mos ...

男爵府

我第一部機用左頭尾10年咁制 最近先終於瓜左. 中間完全未整過. 岩岩換又部新機, 有快洗(3公斤)半個鐘攪點, 又快又靜, 好滿意. 我架係"超薄"型號.

我去左幾間大shop, d sales 都無人sell你, 可能佢地gain既錢唔多掛. 最後經一間唔出名既店訂, 平百老會成千銀. (百老會唔肯減價).

代理有熱線, 有問題可以打去問. 我估係原裝"意大利"出既, 因為個"面板"係唔知咩文.?-( 有中文說明書.

http://www.gahk.com.hk

[ 本文章最後由 小新媽媽 於 07-7-9 23:15 編輯 ]

伯爵府

小新媽媽,
係啦, 我去幾間shop, 冇咩野人sell呢隻野, 多數都話whirlpool or 金章.... 15 16.
你係邊到買架. 我睇左個部係1200轉! 你個部幾多$呀.
同埋佢係米真係靜吾靜呢.... 會吾會容易有問題呀...

原文章由 小新媽媽 於 07-7-9 22:40 發表
我第一部機用左頭尾10年咁制 最近先終於瓜左. 中間完全未整過. 岩岩換又部新機, 有快洗(3公斤)半個鐘攪點, 又快又靜, 好滿意. 我架係"超薄"型號.

我去左幾間大shop, d sales 都無人sell你, 可能佢地gain既 ...

別墅

Venus2910

我屋企都用緊'愛朗牌'大眼雞洗衣機,部機冇好似以前‘惠而浦’甘跳左出來,幾靜同襟用,我都用左幾年架啦。

男爵府

原文章由 Little_cy 於 07-7-9 22:48 發表
小新媽媽,
係啦, 我去幾間shop, 冇咩野人sell呢隻野, 多數都話whirlpool or 金章.... 15 16.
你係邊到買架. 我睇左個部係1200轉! 你個部幾多$呀.
同埋佢係米真係靜吾靜呢.... 會吾會容易有問題呀...

"惠而浦" 真係買唔過, 早幾年有朋友買左, 震到成架機跳出來. 間間都係勁sale金章. 可能佣金多d掛. 正常既. x擇個sales直頭連價都唔想報, 係咁講金章雖然貴d, 不過.....(下x幾百字).

我經間cmk買既. 係時代廣場有shop. 新買果部係 AVLS88 800轉. 星期日先裝好. 洗左2次. 好靜.

會吾會容易有問題呀==>舊果部就用左差唔多10年都無咩事. 新依部唔知, 因為依家d機左曬用電子版.

伯爵府

咁你個部幾多$$呀.
原文章由 小新媽媽 於 07-7-9 23:24 發表

"惠而浦" 真係買唔過, 早幾年有朋友買左, 震到成架機跳出來. 間間都係勁sale金章. 可能佣金多d掛. 正常既. x擇個sales直頭連價都唔想報, 係咁講金章雖然貴d, 不過.....(下x幾百字).

我經間cmk買既. 係 ...

男爵府

原文章由 Little_cy 於 07-7-9 23:30 發表
咁你個部幾多$$呀.

我果部係 $37xx. (百老會報 $4,8xx). 你自己去比較下先啦.

伯爵府

吾該曬.....
原文章由 小新媽媽 於 07-7-10 01:02 發表

我果部係 $37xx. (百老會報 $4,8xx). 你自己去比較下先啦.

大宅

我以前用'愛朗牌'大眼雞洗衣機,部機好槽又跳左出來, 用左5年就瓜左, 而家用豐澤牌800轉, $2,600, 好好用, 超低

首頁

尾頁

跳至