跳至

首頁

尾頁

民房

好服務

我去琴行問下學琴,個職員好nice又好好笑容介紹課程,我同佢講,我搬呢兩個星期,不知道那一間好,佢好好比我個仔仔試下學又講碧湖都有,好方便我。於是我就報名

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

Re: 好服務

係咪傑思呀...

我大仔都係傑思學琴同學畫架...

複式洋房

我想問下咁個地址係邊啊...
貴唔貴啊....???
我想同我囡報多d呢d課程啊....
thx

公爵府

如果係傑思...

地址係碧湖花園有間足底按摩隔離, 即係芭蕾舞學校斜對面...

我個仔學緊鋼琴初級及畫畫 , 如果同時JOIN兩個課程, 有一個課程可享9折, 鋼琴初級$360, 畫畫$216($240)

別墅

mrs so:
我知道你係邊個,你估唔到我係邊個架喇
我果朝同呀仔番學,見到廖潤琛有3個男生
一人一枝煙呀!
你係咪住雍盛架? 有冇聽過上水東華下午校搬去邊?
我果日去聽佢小一新生家長會
舊 年有30幾人派左入英中;(東華得約一百人)
嘉福榮真,于良發果d刀係得30幾人(佢地有百幾二百人)

別墅

ken_mamama;

你小朋友搵到學校未呀?
果間琴行都幾好架..

別墅

ken_mamama;
你小朋友搵到學校未呀?
果間琴行都幾好架..

公爵府

ling0323,

我會估下你係邊個 ?估中有無獎架...

我住昌盛架, 東華好似係搬去惠州校舍喎?我聽我同事係咁講...不過又聽到好似話同東莞學校合併...

每年都有BAND ONE學校入英中, 視乎個年學生既比率, 每年入英中既%唔同係正常...唔一定係熱門個幾間先有入英中既學校...

珍珠宮

mrs. so,

你個小朋友係咪o係 Tai Po 讀書 ga ?

公爵府

professor,

係呀!我大仔今年出大埔讀小學...

珍珠宮

mrs.so 寫道:
professor,

有時o係 Tai Po o個邊 d topics 見到你 ar ma

你大仔讀邊間小學 ar ? 你挎區考 ga ? 我都 plan 緊比囝囝o係 Tai Po 讀小學, 仲諗緊好唔好 move to Tai Po

珍珠宮

mrs.so 寫道:
professor,

有時o係 Tai Po o個邊 d topics 見到你 ar ma

你大仔讀邊間小學 ar ? 你挎區考 ga ? 我都 plan 緊比囝囝o係 Tai Po 讀小學, 仲諗緊好唔好 move to Tai Po

公爵府

係呀...我以前都係住大埔好多年, 近幾年先搬入粉嶺, 所以好熟大埔

我大仔讀黃建常, 我係用畢業生既分數入第一輪架...

如果係有人湊...我AGREE出去大埔, 英中校網好多,

你可以去揀田家炳, 循小, 孫方中之類既學校...

珍珠宮

mrs.so 寫道:
係呀...我以前都係住大埔好多年, 近幾年先搬入粉嶺, 所以好熟大埔

我大仔讀黃建常, 我係用畢業生既分數入第一輪架...

如果係有人湊...我AGREE出去大埔, 英中校網好多,

你可以去揀田家炳, 循小, 孫方中之類既學校...

do you know which 田家炳 is better ? Any comment on 兩間舊墟 ? Thanks

how about 阮鄭 ?

公爵府

田家炳係一間入英中比率好高既學校

8號舊墟我唔覺得有咩咁好?...因為我有個亞姨既3個仔都係8號讀, 品行好差, 學校唔重視, 要成績好就得...我昨日先親眼睇見佢3個仔係酒樓既戰績

寶舊為左追貼8號對學生好嚴好有要求, 佢較活動教學, 校舍好大好靚, 老師年資好淺, 嚴係SELLING POINT

阮鄭 - VERY GOOD校風好好, 不過有心理準備好辛苦, 我親歷我細佬仔(收養)係阮鄭讀到小二, 就要轉校, 因為好辛苦太嚴, 讀得好差, 同埋我細佬仔係大陸出世, 佢第一輪揀唔收佢, 我屋企去教署投訴講話有(其視)國內人之成份, (當中發生左事唔方便講), 後來無幾耐就收到電話收我細佬仔...阮鄭係我讀書既年代已經好好, 我MAMI曾幾都想我入阮鄭, 不過最終揀黃建常, 因為祟德分校, 同埋當時黃建常係新校舍...

以上乃個人意見...

別墅

哦..原來你住皇府山
邊座呀?我呀嫂住一座呀
有機會的話..出黎BBQ丫
搵到小學未姐?隔離個地盤起小學啵-惠州
廿年前,好多人爭住入架..
宣道廿年前都好多人入架,
因為我係畢業生,而家好唔 好就唔知喇-
一條龍果間中學就mama喇..
補習姐姐話佢有個學生係果間
d課程唔中唔英,卒之中英都攪唔掂
跟住都冇讀喇...呀姐姐好勁呀!
補開會考斑..呀女全班英文最高分95分!!(小)
中學果個全級頭十名...

民房

我打算比個仔讀返九龍,即係原本派到個間,九龍塘馬頭涌小學。一來我唔洗煩搵學校,二來個仔鍾意同以前d小朋友一齊讀,最緊要佢開心,上堂都專心d! :lol:

珍珠宮

Mrs. So,

Thanks very much for your comment ar

公爵府

professor ,

no thanks la!

昨日我朋友先打黎問打今年小學既開放日, 因為佢係北區跨出大埔返學, 問定info., 佢話費事好似我舊年咁, 成個傻婆咁咩人都唔放過就去攞料...

而家6月嗱!過多兩個月就係新一輪既小學開放日, 你要努力呀...!

珍珠宮

mrs.so 寫道:
professor ,

no thanks la!

昨日我朋友先打黎問打今年小學既開放日, 因為佢係北區跨出大埔返學, 問定info., 佢話費事好似我舊年咁, 成個傻婆咁咩人都唔放過就去攞料...

而家6月嗱!過多兩個月就係新一輪既小學開放日, 你要努力呀...!

ai ya, 多謝你 ar, 以後多多指教 ar

首頁

尾頁

跳至