跳至

首頁

尾頁

男爵府

各位媽媽.你地買左手推車同BB床未呀?

BB仲有1個多月就出世啦!呢排一放假就去睇D BB車同BB床.但係15/16,唔知買咩牌子既好?你地買BB車同床既時候,會考慮咩因素呢?
如果買左既話,你地買左咩牌子?未買既話,你地又會買咩牌子呢?

大宅

Re: 各位媽媽.你地買左手推車同BB床未呀?

yes, 已經買晒

bb車 - coombi / kv-630
因為輕, 又可以雙向推同單手摺, 仲有避震同全"com"

床仔 - 0/3 baby
因為佢既床褥好好, 2面唔同軟硬, 啱bb唔同成長階段需要.
小Panda
黎睇下ALVIN小豬B之家BLOG啦http://hk.myblog.yahoo.com/alvinleung0708

男爵府

bb車 - 我都係買Combi / kv-630
因為輕, 又可以雙向推同單手摺, 仲有避震同全"com"! 仲有貪佢摺得好細架, 可以擺入車尾箱!(如果係私家車款o既7人車尾箱得好少位咋! Aprica摺得都冇Combi咁細o架!)

床仔 - 我就冇買, 因我大囡都只係訓o左幾個月BB床就訓子母床lu! 所以今次我只係買o左張Aprica / 625 high low bed & chair! 頭個幾個月當BB床訓, 有"look"可以推出廳or睡房又得, 又慳位! 之後咪當餐椅用, 可坐到4歲, 好實用呀!

別墅

小B可以用返哥哥d野, 所以不用再買.
其實bb車可以遲d買都得, 但床仔就最好早d啦~~ 因為佢哋d公司要2~3個星期先送到貨架.

大宅

Cherriemama,

我都有買high low bed & chair, 不過就係combi既, 又係貪佢有轆, 日間可以推佢出廳, 仲可以搖下佢氹佢sleep.
小Panda
黎睇下ALVIN小豬B之家BLOG啦http://hk.myblog.yahoo.com/alvinleung0708

複式洋房

我未買車車呀, 因為阿b太細時都唔想放佢入架車度推 (好似距離自已好遠咁), 打算如果要出街就手抱先, 到佢兩三個月先買都唔遲.

床仔就訂了0/3baby martine, 覺得0/3baby幾靚, okay大張同幾實淨

大宅

我買佐aprica車車, 無買combi因為aprica闊d, 我驚bb唔舒服呀

我買佐網床+張床玉, 無買木床仔, cmax

訂佐aprica 既餐搖椅, 七月中先送貨

禁止訪問

大廚勳章 畀面勳章

首頁

尾頁

跳至