自由報料

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

煤氣上個月估錶,估得好高

男爵府

BK Milk勳章

Re: 煤氣上個月估錶,估得好高

對.
另我試過一次,佢估多咗成千元, 平時每次約$200-300 only. 咁我咪打去佢地hotline, 話俾佢地知. 佢就幫我改record, 交實用度數(約$200),就ok.

男爵府

你可以每個月打去報錶

男爵府

Elimme 寫道:
煤氣上個月估錶,估得好高,今個月我上網報錶,但實數係低過上個月估錶數目。咁我今個月煤氣費係米$0呀?

Yes. I tried that. when I 報錶 after months , they said that is much much below the estimate, so they sent somebody to my home to check the meter reading PERSONALLY & refund about 6 months fee to me.

禁止訪問

大宅

我都試過比佢地估多左,我馬上打去報番個新度數,但佢地都冇比過張revised單我 只係下個月估番小d,但其實佢地都收多左$,因第一個月收@2.64仙,次月收@4.22仙,下次真係要叫佢地過張revised單我先交.

首頁

尾頁

跳至