懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

又有左............

我第一個b剛剛9個月,而家有左第二胎,其實都好想要個細b
不過無人湊,而家大b比左奶奶湊...細b出世都唔知有邊個可以幫手,想請個工人,老公又唔放心個b咁細就交比陌生人,其實我都唔放心,好煩呀...有無媽咪曾經好似我咁ga???
請分享下啦~~~ :cry:

別墅

Re: 又有左............

我第一個b剛滿6個月, 就有o左第二胎, 依家阿b已經9個月, 阿細已經進入第15週, 阿b依家係媽咪湊, 我諗我或會請工人負責做家務, 而媽咪就負責湊兩個bb, 又或者我會變全職。

suki_chris 寫道:
我第一個b剛剛9個月,而家有左第二胎,其實都好想要個細b
不過無人湊,而家大b比左奶奶湊...細b出世都唔知有邊個可以幫手,想請個工人,老公又唔放心個b咁細就交比陌生人,其實我都唔放心,好煩呀...有無媽咪曾經好似我咁ga???
請分享下啦~~~ :cry:

洋房

我都有諗過咁做...不過我同我奶奶或者我阿媽都住得好遠
唉...都唔知點好

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 貓狗褓姆 爸B勳章 BK Milk勳章

唔好諗住唔要個細B 呀. 你仲有九個月可以諗解決方法
定係大b到時比工人湊, 細b 比奶奶湊?
你到時仲可以響屋企教岩岩懂事既大B添

大宅

船到橋頭自然直 ... 無謂諗咁多啦 ... 你大b咁可愛 ... 安心+快趣生多個陪佢好過啦

其實真係最好搵工人幫手囉, 未發生o既事都擔心唔o黎(我指衰工人 .. 況且都係 50% o既機會撞倒遮)

我地又係無人幫手湊至搵工人, 唔通我地唔擔心咩 ... 但跟本無得選擇, 唯有裝眼仔睇實佢, 留意工人o既行為, 對 bb 細心嗎, 放工後自己湊返, 自己幫佢沖涼 ... 睇得一頭半個月就掂o家啦, 家下我地都無再開眼仔裝個工人啦

你個大b都咁大啦, 唔開心好易睇得出o家 ... 係驚細 b 遮, 所以最好搵個自己生過 bb + 自己湊過o既工人會好 d

珍珠宮

為左咁樣唔要個BB...你一定後悔...

別墅

唔好唔要細b啦,你個大b好得意呀。

請工人湊啦,我都係咁咋,其實你睇報紙見到果d係好exceptional case啦,好人好姐唔理佢咩國藉,點會捨得傷害bb 呀,正常少少既人都唔會咁做啦。而家都未有人傷害個bb,你就做父母既就唔要佢,佢好慘架。

子爵府

如果只怕bb無人湊, 就唔要, 實在對生命太輕率了. 請工人由奶奶看管可以嗎? 或者育嬰院啦. 有心找, 一定有出路. 好好珍惜生命, bb長大了, 妳一定不會後悔.

(曾經失去, 更感恩現有的快樂)Timothy 係天父照顧沒有哭聲的細哥哥

首頁

尾頁

跳至