跳至

首頁

尾頁

別墅

產後4個月媽咪你地有無以下情況?

1. "mose" 低時恥骨位仲有小小唔舒服..好似扯住甘
2.未來m的媽咪 , 有時會唔會有小小血絲甘啊
3.分泌物多唔多啊? 或有無變啡啡地色啊?
?-(
[

大宅

Re: 產後4個月媽咪你地有無以下情況?

1. "mose" 低起身見頭暈
2. 人奶媽媽, 未來m, 冇血絲
3. 分泌物都幾多, 啡啡地色

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

1. 無呀
2. 未呀, 剛完惡露無耐試過一次有血絲咋, 之後無
3. 無呀

但係我覺得打側身睡有時好像肚子裡面怪怪的, 好似剛生完, 腹腔裡面"重新執位"個感覺, 唔知大家又會唔會呢?
THE CORDS ARE NEVER REALLY CUT.

複式洋房

dj.hkhk 寫道:
1. 無呀
2. 未呀, 剛完惡露無耐試過一次有血絲咋, 之後無
3. 無呀

但係我覺得打側身睡有時好像肚子裡面怪怪的, 好似剛生完, 腹腔裡面"重新執位"個感覺, 唔知大家又會唔會呢?

1. 無呀
2. 未呀.
3. 呢2日開始特別多左, 間中有啡色, 我都正想問點解. 唔會係M掛? 唔係全人奶但係咪都唔會黎M?

我打側身睡有時都覺得肚子裡面怪怪的, 好似有D唔知咩"閘"住咁, 但係6星期產檢時E生已說子宮收縮OK, 回復正常WOR

Athena

別墅

你講果三樣我都無, 不過我係 :

1. 踎低起身好頭暈
2. 好怕凍
3. 勁 nut 頭髮

大宅

我又無呢D情況喎!

WATERLOO,
如果你勁甩頭髮, 試下食番D葉酸, 我聽其他媽咪講, 咁樣可以防止甩頭髮架, 我依家都仲食緊!

如果怕凍, 就繼續食薑醋, 好似幾有效架. 我媽咪到依家有時得閒都要整一煲來食下架!

waterloo 寫道:
你講果三樣我都無, 不過我係 :

1. 踎低起身好頭暈
2. 好怕凍
3. 勁 nut 頭髮

禁止訪問

別墅

哎呀, 我早排搬屋先掉曬 d 葉酸咋, 要去買番先得.

薑醋, 我生完真係食得唔多呀, 但宜家無曬啦, 咁我叫我媽再煲過先得.

kittykid 寫道:
我又無呢D情況喎!

WATERLOO,
如果你勁甩頭髮, 試下食番D葉酸, 我聽其他媽咪講, 咁樣可以防止甩頭髮架, 我依家都仲食緊!

如果怕凍, 就繼續食薑醋, 好似幾有效架. 我媽咪到依家有時得閒都要整一煲來食下架!

大宅

waterloo,

我坐月之後d人話我面色同精神唔係好好,又試過坐月發燒同發冷, 之後我睇中醫調理,依家好好多.或者你都可以試吓呀

另外你可以試吓用薑絲加l糯米酒"炒chicken.我之前開刀無補過,最近我媽咪教我工人煮,又好味又補身啊

侯爵府

咩都無 wo...

別墅

鬼咩, 我個仔十幾日大就發燒入院, 住左 11 日, 我又掛住佢, 所以日日都去醫院餵奶比佢, 攪到自己都病埋, 直情好似無坐過月咁呀, 所以身體差過之前好多.

irenebb : 想問糯米0係咪買 ga ? 定係要自己用糯米浸 ga ?

irenebbb 寫道:
waterloo,

我坐月之後d人話我面色同精神唔係好好,又試過坐月發燒同發冷, 之後我睇中醫調理,依家好好多.或者你都可以試吓呀

另外你可以試吓用薑絲加l糯米酒"炒chicken.我之前開刀無補過,最近我媽咪教我工人煮,又好味又補身啊

大宅

d糯米酒我媽咪自己浸 ga ,你住邊?如果需要我可以比d你試吓

我媽咪話自己浸好過出面買嗰d喎

大宅

我都勁甩頭髪啊,面色好差!~但係生完就勁怕熱左.
我仲有食B12啊,不過食得無以前甘勤囖
Welcome To My BB's Blog~My BiRtHdAy Is 27th,FeB.,07

複式洋房

我個case同waterloo 相若:
你講果三樣都無, 不過我係 :

1. 踎低起身好頭暈同
2. 勁勁勁脫髮, 周屋都係我d頭髮, 長此下去, 應該好快光頭

:-(

首頁

尾頁

跳至