跳至

首頁

尾頁

洋房

前幾天照OSCAR, 醫生話呢胎有6-7成係女, 好唔開心, 成日哭, 點算呀?

前幾天照OSCAR, 醫生話呢胎有6-7成係女, 好唔開心, 成日哭, 點算呀?

醫生話照到BB屁股有三畫,有6-7成係女,我老公一直都好想生仔,所以我好唔開心,成日哭...... :-( :-(

大宅

Re: 前幾天照OSCAR, 醫生話呢胎有6-7成係女, 好唔開心, 成日哭, 點算呀?

妳唔好唔開心啦!生仔生女唔係自己話想邊樣就邊樣架嘛…
無論仔女都係自己的骨肉,都係妳同老公的結晶,懷孕應該係開心先o岩架…
加油!唔好亂諗野…

大宅

Re: 前幾天照OSCAR, 醫生話呢胎有6-7成係女, 好唔開心, 成日哭, 點算呀?

仔同女都係自己骨肉,各有好處,本來有BB係開心事,點解要成日哭??你老公好想生仔,就算真係生左女右如何?可能佢好得意,你老公都好開心呢!不要因為他一句鍾意唔鍾意俾咁多壓力自己!只要她健健康康成長,聽教聽話就好了~

大宅

其實男人鍾意仔, 好多時都係因為受傳統觀念既影響.

到第日你生左個BB, 佢成日爹你老公, 佢一定好鍾意架. 唔好亂唸啦, 你自己開心, 個BB先開心架.

仔女都係自己, 好多人生兩個, 兩個都係女, 都好開心架.

女好呀, 女孝順又顧家.

Take Care!

洋房

謝謝大家的安慰同關心!

大宅

到阿女出左世,阿爸就會軟晒架啦

大宅

畀面勳章

唔好唔開心,生女有生女的開心啊,好似其他姊妹咁講,女先孝順呀,我都係多數生女,我同老公唔知幾開心,覺得仔女都係自己既,健康就得啦,做咩要仔先開心??咁樣對你肚入面既bb唔公平啊,你喊佢知ga,唔好要佢未出生就覺得自己失寵啦

大宅

好媽媽勳章

How about your Ocsar result?Lower risk/higher risk?
Do you know?Boy or girl isn't important.HEALTH is a main point for you and the bb.

複式洋房

HI,

Yeah, ting916 and me has oscar high risk result and both of us are waiting for the Amnio test. we are worried to death about the bay condition. What we want is the healthy baby. You are lucky enough that God has blessed you a healthy baby...so treasure the baby regardless of the gender...

大宅

對, 健康BB才是最重要, 你想想, 有幾多人想要BB但因各reason而沒有, 有1/4媽媽會原因不明而流產, 有幾多BB會有先天性問題, 只要係自己既BB, 什麼都唔重要!

洋房

low risk ----- 1/6623

大宅

好媽媽勳章

無論係仔定女都係主賜俾你既小朋友, 你應該好好珍惜佢呀, 千祈唔好因為你老公既喜好而搞到自己唔開心! 況且女都好呀, 孝順又顧家, 你又可以幫佢扮靚靚, 幾好呀!! 唔好唔開心啦, 生bb係開心事黎ga mar, 笑下啦!

別墅

Hi bbppbbpp :
想問吓妳肚裏係妳第幾個bb呢?
我已生咗對孖女非常非常開心.
我未照嘅時候,我覺得自己會係生仔,
我好喜歡仔好想係仔,醫生話比我聽係對孖女
我當時都係唔開心亦無笑,因我老爺想係仔仔
我又想係仔仔可令老爺開心.
事實就事實,唔開心都無用唔會變仔仔架麻
還掂都係

複式洋房

Hi bbppbbpp,

我之前照oscar話bb有1/8機會患唐氐綜合症, 當時只有一個希望, 就係bb無事, 後來抽完絨毛知道bb無事, 姑娘問我想唔想知道仔定女, 我話唔想, 因為只要bb健康快樂, 其他的跟本不重要, 我聽到結果之後開心到喊添呀.

禁止訪問

大宅

未有BB之前,我真係好想生女...但有在之後,我覺得仔、女都無問題,最緊要健健康康。

而且今次係女,下次你可以追個仔。
同埋你12w照時,其實個bb好細,唔係太準,都係估估吓,所以我上次做oscar時,醫生都唔係講,佢話等到大約20w照結構性u/s便會清楚好多,

so,don't worry, be happy!

大宅

好媽媽勳章

If you want make sure the bb sex.You go to c+ check 'CVC' test.(before 14 weeks)If the sex you unlike.you can ........one more try.In the furture,SHE coming,that's no good result in your faimily!!!!!!WAKE UP.

複式洋房

yes, i already have one daughter . Just preganant for abt 3 1/2 month now. U know my Oscar result is 1/58, i'm really nervious at that time but luckily the baby is fine after further checking. So, i think daughter or son is not so important , the main pt is the baby is heatly.
Now, cfm my 2nd one is daughter again, honestly speaking i was feel a little bit disappointed as my husband and mother in law like son very much. But anyway, my husband talk to me no problem, healthy baby is most important, he like both because its bleeding his blood ma.
url=http://lilypie.com][/url]

洋房

真係好多謝各位「好媽媽」呀!

呢胎係我第一胎,係意外有的,我自小至大都好想擁有一個兒子,因為我成長於一個沒有「男丁」的家族,眼見姨媽、嬸嬸全部生女,遭到奶奶的責備......所以一直都搜尋一些「生仔秘方」,希望有朝一日可以用得著,我還將這些方法教授給朋友,她們個個都「一索得男」,但我又用不到......我地經濟能力唔好,生一個都好吃力,我老公話一定唔會生第二個,而佢係潮州人,佢係排第六,前面有五個家姐,個個都生仔,所以我才那麼失望。 :cry:

複式洋房

你唔駛唔開心住,我有個朋友佢係四個月時,e生話個周係女仔,但係五個月時又話個胎係男仔。所以宜家仲未定ga!

首頁

尾頁

跳至