自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

給爸爸的信

老豆,

自小我們四姐弟有事都唔敢向你講, 只會向媽咪傾訴, 可能因為你性格容易暴燥, 令到我們卻步!!

記得童年時, 我們四姐弟當中, 你最憎的就是我, 因為我時常駁你咀, 令到你很生氣!! 記得有一次, 我不小心打碎廚房裏的兩隻碗及碟, 你二話不說就一巴打過來, 登時令到我的手臂出現 <五爪金龍> 的痕跡, 幾小時後才慢慢散退! 你駡人時的眼睛大如昔日黑人牙膏紙盒上的黑人logo對眼一樣, 我到現在還記得, 你駡人時聲音有如獅子咆哮般響亮!

除著時間流逝, 我們已長大成人, 亦有自己家庭, 而你和媽咪的老毛病多了, 我們四姐弟都擔心你和媽咪的健康, 時常勸你唔好食咸魚, 腐乳等食物; 啲餸菜唔好煮咁咸; 勸你戒煙已勸了廿幾年, 由以前$1.5一包煙, 勸到宜家成幾十元一包煙, 你都未戒甩; 勸你做個身體檢查, 勸了都成兩年了, 到上年年尾你才肯去檢查, 在檢查報告中發現你的糞便帶血, 經再三檢查後, 發現你腸內有廿幾粒大小不一的息肉, 幸好是良性; 你知道自己有血壓高, 就要定時吃藥及定期覆診! 老豆, 你知唔知我地四姐弟都好擔心你和媽咪的健康, 希望你同媽咪都開開心心, 健健康康!! 在此對你說句 < 老豆, 父親節快樂!! >

大女: 亞珊上
16 June 2007

禁止訪問

Re: 給爸爸的信

大宅

臭八婆 寫道:
話明封信寫比爸爸架馬,咁缺德架睇人d信
(其中一個係我)

唔緊要啦, 願天下父親, < 父親節快樂 ! >

複式洋房

臭八婆 寫道:
話明封信寫比爸爸架馬,咁缺德架睇人d信
(其中一個係我)

大宅

祝天下所有好爸爸父親節快樂............
為佢地多年既辛苦

大宅

Pa,
i miss you.....
i love you....
:-( :-( :-(

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

祝天下所有好爸爸父親節快樂............
PRINCE-TKO

大宅

DEL

伯爵府

魅力王子

your sharing so touching....

and hope our daddy happy father"s day~!

首頁

尾頁

跳至